Porin sairaalamäelle tuli joulu – lasten- ja naistentalo valmistui

Uusi lasten- ja naistentalo avaa ovensa vajaan kahden viikon kuluttua. Talo on Satakunnan sairaanhoitopiirin historian suurimpia investointeja.

terveys
Lasten värikäs keinu Satakunnan keskussairaalan uudessa lasten- ja naistentalossa.
Satakunnan keskussairaalan uusi lasten- ja naistentalo valmistautuu vastaanottamaan ensimmäisiä potilaita.

Satakunnan keskussairaalan uusi lasten- ja naistentalo valmistautuu vastaanottamaan ensimmäiset potilaansa. Porissa sijaitseva talo otetaan käyttöön vajaan kahden viikon kuluttua.

Nyt ollaan kalustamisvaiheessa. Sairaanhoitajat nostavat laatikoista nukenrattaita ja koottavia maatiloja eläimineen. Porin seudun isovanhemmat ovat juuri käyneet lahjoittamassa ison kasan pieniä sukkia ja lapasia.

– Tätä voisi verrata jouluvalmisteluihin. Meillä on nyt joulukiireet. Nämä rattaat saavat varmaan kyytiä uusilla käytävillä, toteavat sairaanhoitajat ja muuttovastaavat Terhi Nordberg ja Tiina Kormano.

Lahjoituksilla iso merkitys

Uusi lasten- ja naistentalo on Satakunnan sairaanhoitopiirin historian suurimpia investointeja. Sen myötä keskussairaalan hajallaan olleet lasten ja naisten osastot on saatu keskitettyä saman katon alle. Talo tarjoaa myös vanhemmille mahdollisuuden olla läsnä koko lapsen sairaalaoloajan.

Yli 35 miljoonaa euroa maksanut rakennus on saanut lahjoituksia kansalaisilta, yrityksiltä ja yhteisöiltä lähes 100 000 euroa. Sairaanhoitaja Terhi Nordbergin mukaan lahjoitukset ovat hyvin tärkeitä.

– Kaikki lahjoitukset ovat merkittäviä. Ne tuovat paljon viihtyvyyttä lapsille ja koko perheelle.