Britanniassa vedotaan: Emme ole keijuvastaisia, mutta voisitteko lopettaa keijuasumusten rakentamisen

Viidentoista viime vuoden aikana joku on nikkaroinut ainakin 200 pientä sisäänkäyntiä lounaisenglantilaiseen metsään.

Kuvakaappaus BBC:n nettisivuilta. Kuva: BBC

Lounais-Englannissa sijaitsevassa Somersetin kreivikunnassa on törmätty omalaatuiseen keijuongelmaan. Viimeisten viidentoista vuoden aikana Wayfordin metsään on ilmestynyt pikkuruisia keijukaisille tarkoitettuja asumuksia.

Pikkuruisia ovia on kaikkialla. Tilanne on vaarassa karata käsistä.

Steven Acreman

Puiden kylkiin muun muassa naulaamalla tai poraamalla tehtyjä keijuasumusten sisäänkäyntejä on löydetty jo ainakin 200. Nikkaroijan tai nikkaroijien henkilöllisyys ei ole tiedossa. Varmuutta ei ole myöskään siitä, miksi keijuovia on tehty.

Osan ovista pystyy avaamaan, ja niiden takaa on löytynyt muun muassa pikkuruisia huonekaluja ja keijuille tarkoitettuja viestejä. Yksi tulkinta ovista onkin, että ne on tarkoitettu lapsille, jotka haluavat kirjoittaa kirjeitä keijukaisille.

Alueella on nyt kuitenkin kyllästytty puita vaurioittavaan tai jopa tappavaan ilmiöön ja vedottu nikkaroijiin, jotta villitys loppuisi.

– Pikkuruisia ovia on kaikkialla. Emme ole keijuvastaisia, mutta tilanne on vaarassa karata käsistä. Yhdessä puussa on ollut enimmillään kymmenen ovea, perustelee pyyntöä Steven Acreman Wayford Woods Charitable Trustista.

– Käytämme paljon aikaa puiden suojeluun, puiden vaurioittamiseen kyllästynyt Acreman parahtaa.