1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Tavikset stadionilla -konsertti kokoaa kehitysvammaiset Olympiastadionille

Huhtikuun lopulla Helsingissä järjestetään hyväntekeväisyystapahtuma, jossa kehitysvammaiset pääsevät soittamaan samalle estradille, jolla muun muassa Pink Floyd, Bruce Springsteen ja Metallicakin ovat soittaneet.

Toisenlaiset frendit -ohjelman Sanna (vas.), Kata, Timo ja Sonja. Kuva: Anne Wahlström / YLE

Musiikkiyhdistys Salon Vaijerit on tehnyt pitkään yhteistyötä kehitysvammaisten kanssa Salon seudulla. Nyt haluttiin koota kehitysvammaisia yhteen ympäri Suomen, ja päätettiin järjestää megaspektaakkeli Helsingin Olympia-stadionille.

– Jos kerran Cheek, niin miksi emme mekin, nauraa Vaijereiden puheenjohtaja Jorma Nurminen.

Pääosa esiintyjistä on varsinaissuomalaisia kehitysvammaisia. Myös Toisenlaiset frendit -ohjelman näyttelijät kipuavat lavalle. Mutta myös kuka tahansa pääsee halutessaan estradille.

– Haluamme tarjota kaikille halukkaille mahdollisuuden esiintyä samalla lavalla kuin Metallica ja muut maailman tähdet.

Kurikasta potkua kaikille kehitysvammaisille

Jorma Nurminen uskoo, että Pertti Kurikan Nimipäivien menestys euroviisuissa antaa kehitysvammaisten musiikkiharrastukselle lisäpotkua.

– Kyllä se siihen jollain tapaa heijastuu. Kyllähän PKN:n menestys antaa lisää itseluottamusta, että kyllä mekin pärjätään.

– Minun mielestä on hieno asia, että he ovat omalla toiminnallaan pystyneet osoittamaan, että he eivät poikkea meistä muista millään tavalla, Vaijereiden puheenjohtaja Jorma Nurminen sanoo.