1. yle.fi
  2. Uutiset

Suomen ensimmäisen tekojääradan tulevaisuus turvattu – Koulukadun kenttä saa uuden kylmäkoneen

Suomen ensimmäisen tekojääradan tulevaisuudesta on väännetty kättä Tampereella. Rahat uuteen kylmäkoneeseen löytyivät kansanliikkeen vauhdittamina.

urheilu
Ilkka A. Jokinen näyttää Koulukadun kentällä mitä ylämummo tarkoittaa.
Juha Kokkala / Yle

Tampereen Koulukadun tekojäärata saa vielä tänä vuonna uuden kylmäkoneiston. Rahoitus on löytynyt kaupungin liikuntapaikkojen perusparannusmäärärahoista.

– Mitään erillistä virkamiespäätöstä Koulukadun kylmäkoneiston uusimisen suhteen ei tehdä, koska kaupungin tilakeskuksen vuosittaisesta liikuntapaikkojen perusparantamisen määrärahasta saimme yhdessä tilakeskuksen ja meidän päälliköidemme kanssa sovittua, että kylmäkoneiston hankintaan saadaan irrotettua 700 000 euroa, sanoo Tampereen liikuntapalveluiden johtaja Pekka P. Paavola.

Paavolan mukaan kylmäkoneen hankinta ei siirrä muita hankkeita.

– Se ei syrjäytä mitään toista hanketta, koska on parannuslistalla akuutein tällä hetkellä. Sinänsä liikuntapaikkojen perusparannuslista on pitkä, joten töitä ja rahaa menee vastaavanlaisiin hankkeisiin jatkossakin.

Koulukadun kentällä tehdään myös pieniä huoltotoimia esimerkiksi pukuhuoneisiin. Koulukadun kenttä oli valmistuessaan vuonna 1956 Suomen ensimmäinen tekojäärata.

Kentän tulevaisuutta ryhtyi alkuvuodesta puolustamaan Pro Koulukatu -liike, joka keräsi myös adressia kentän säilyttämisen puolesta. Liikuntapalveluiden johtaja Pekka P. Paavola myöntää, että asian julkisuudella on ollut vaikutusta rahoituksen löytymiseen.

Myös Sorsapuiston urheilukentälle on tulossa tekojäärata. Kaupungin sivistys- ja elämänlaatupalvelujen lautakunta päätti pari viikkoa sitten esittää kaupunginhallitukselle, että Pyynikin kentän tekojäälaitteiston hankintaan tälle vuodelle osoitettu puolitoista miljoonaa euroa käytetäänkin vastaavan laitteiston hankintaan Sorsapuiston urheilukentälle.

Lue seuraavaksi