Unelma elämästä oikeassa kehossa toteutui, Elenan seuraava haave on Playboy

Glamourmalli Elena Vikströmillä on haave, jonka eteen hän on valmis tekemään paljon töitä. Hän haluaa samoille sivuille kuin Marilyn Monroe. Sukupuolenkorjauksen läpi käynyt Vikström kokee, että voi tehdä nyt sitä, mitä on aina halunnut.

Playboy-lehti
Kuva Elena Vikströmin kotisivuilta
Lennart Takanen

Elena Vikströmin haave päästä Amerikan Playboyhin on vaatinut häneltä paljon panostamista ulkonäköön. Hän on syntynyt transsukupuoliseksi pojan vartaloon.

– Olen näyttänyt pienestä asti tytöltä, ja olen ollut kuin pikkutyttö. Se vartalo on ollut vääränlainen. Minulla oli hormonihäiriöitä jo lapsena. Sen takia mulle ei ikinä tullut äänenmurrosta tai mitään.

Kainuun Puolangalta kotoisin oleva Vikström on saanut monenlaista palautetta haaveestaan.

– Se on tosi tsemppaavaa, kun tulee faneilta tällaisia viestejä, että oon ihana ja oon tosi rohkea. Toisaalta, kun tulee viestejä, että et pääse ikinä mihinkään Playboyihin, saan niistä tosi paljon voimaa. Tuollaiset viestit vain lisäävät innokkuuttani päästä sinne. Saan siitä oikeen sellaisen buustin, että teen kovemmin asioita, että varmasti pääsen sinne, nauraa Vikström.

Vaikka takana on sukupuolenkorjaus ja kauneusleikkauksia, Vikström ei koe haaveensa toteuttamista liian raskaana.

– Tykkään olla näyttävä ja rakastan sitä. Rakastan sitä kaikkea mitä teen. Ei se ole vain sen takia, että teen leikkauksia, teen niitä itseni takia myös. Haluan olla näyttävä ja huoliteltu.

Ensin Playboy, sitten ulkomaille

Helsingissä asuvalla Elena Vikströmillä on paljon kiireitä, mutta hän pyrkii käymään myös kotiseudullaan Puolangalla.

– Koitan käydä muutaman kerran vuodessa, mulla on sukulaisia siellä tosi paljon. Kävisinkö 3–4 kertaa vuodessa, aika harvoin kuitenkin.

Tykkään olla näyttävä ja rakastan sitä. Rakastan sitä kaikkea mitä teen.

Elena Vikström

Vikström on glamourmalli. Hän on onnellinen, että saa vihdoinkin tehdä sitä, mitä on aina halunnut. Suuri haave Playboysta odottaa kuitenkin vielä toteutumistaan.

– Siellä on ollut tosi kovia nimiä, muun muassa Marilyn Monroe. Se on tällä alalla tosi kova saavutus, kun siihen lehteen pääsee. Siinä on tosi tyylikkäitä ne kuvat, se ei ole pornolehti, niin kuin jotkut luulevat, että se on, perustelee Vikström haavettaan.

Glamourmalli on Vikströmin mukaan myös seksisymboli, toisin kuin muut mallit. Työhön liittyy alusvaatekuvauksia, mutta glamourmallin ei tarvitse olla Vikströmin mukaan "tikku".

– Kilpailua on Suomessa jonkun verran, mutta ei mitenkään hirveästi. Enemmänhän näitä töitä on ulkomailla, sinnehän minä koko ajan koitan pyrkiä.