Laitonta viinamainontaa Salppurin kisoissa?

Viranomaiset selvittävät, onko Salpausselän kisoissa laitonta alkoholimainontaa. Salppurin kisa-alueella olevissa mainoksissa on juomamerkin nimi, ja pienellä sana "vesi". Merkki kuitenkin yhdistyy helposti vodkaan.

urheilu
Alkoholimainontaa Salpausselän kisoissa.
Markku Lähdetluoma / Yle

Kisa-alueella on venäläisen yrityksen mainoksia, joissa lukee juomamerkin nimi ja pienellä sana "vesi". Yritys myy myös vettä, mutta merkki yhdistyy helposti vodkaan.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston alkoholihallinnon ylitarkastaja Riku-Matti Lehikoinen kertoo, että Avi selvittää mainonnan laillisuuden. Lehikoisen mukaan mainokset jäävät ainakin toistaiseksi paikoilleen, koska viranomaiset eivät ole ottaneet vielä kantaa niiden laillisuuteen. Avin on myös selvitettävä, kuka on viime kädessä vastuussa mainoksista.

Venäläinen yritys on hiihdon maailmancupin sponsori. Suomessa väkevien mainostaminen on kiellettyä urheilutapahtumissa.

– Vastuu on FIS:lla, nämä ovat Kansainvälisen hiihtoliiton sopimuksia. Suurin osa mainoksista on heidän myymiään. Suomen laki on mitä on, ja sitä pitää noudattaa. Tämä sama vesimerkki oli myös Falunissa ja kaikissa maailmancupin osakilpailuissa esillä, sanoo Salpausselän kisojen järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Ilkka Tillikainen.

Suomessa väkevien mainostaminen on kiellettyä urheilutapahtumissa.

Asiasta kertoi ensimmäisenäIlta-Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

_Lisätty 6.3.2015 klo 11:01 linkki Ilta-Sanomien uutiseen. _