1. yle.fi
  2. Uutiset

Kangasalla osoitettiin mieltä kohutaitelijan vierailua vastaan – Yle seurasi

Taiteilija Teemu Mäen osallistumista Kangasalla järjestettävään taideseminaariin on vastustettu voimakkaasti sosiaalisessa mediassa. Poliisi valvoi Kangasala-talon luona järjestettävää mielenilmausta.

kulttuuri
Mielenosoitus
Antti Palomaa / Yle

Kangasalla on osoitettu mieltä taidetapahtumaa vastaan. Kangasala-talon luona järjestettävään mielenilmaukseen saapui muutamia kymmeniä ihmisiä.

Poliisi oli paikalla valvomassa ennen puoltapäivää alkanutta tilaisuutta. Kangasala-talon kulmilla näkyi muutamia poliisiautoja.

Mielenilmaus kesti pari tuntia ja päättyi ennen kuin Teemu Mäen puheenvuoro seminaarissa alkoi.

Mäen osallistumista Jätkien juttuja -taidetapahtuman seminaariin on vastustettu voimakkaasti varsinkin sosiaalisessa mediassa.

Teemu Mäki nousi julkisuuteen vuonna 1988 videoteoksellaan _Sex and Death. _Teos käsittelee väkivallan eri muotoja ja siinä on kohtaus, jossa taiteilija tappaa kissan kirveellä.

Mäki sai oikeudessa sakot eläinrääkkäyksestä ja Valtion elokuvatarkastamo kielsi teoksen julkisen esittämisen.

Viime vuodenvaihteessa Mäen näyttelystä syntyi kohu Lapualla, kun kaupungin opetuspäällikkö antoi kouluille ohjeen, ettei oppilaita vietäisi katsomaan Mäen teoksia. Opetuspäällikön mukaan näyttely ei ollut lapsille sopiva. Teokset käsittelevät muun muassa muukalaisvihaa ja Venäjän tilannetta.

Teemu Mäki valmistui kuvataiteen tohtoriksi Kuvataideakatemiasta vuonna 2005 ja on sittemmin toiminut muun muassa kuvataiteen professorina Aalto-yliopistossa.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue seuraavaksi