1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. luonto

Mäntyharju-Repovesi -reitistön kehittäminen jatkuu palkinnon voimin

Vuoden retkikohteeksi valinta tapahtui yleisöäänestyksellä ja palkintosumma on 5000 euroa. Raha aiotaan käyttää reitistön kehittämiseen.

Kuva: Anna Huittinen / Yle

Mäntyharju-Repovesi -reitistön kehittäminen on saanut tunnustusta. Vuoden retkikohde -kilpailun teemana olivat retkeilypalvelut, joihin 33 kilometriä pitkällä Mäntyharjun-Repoveden reitistöllä on juuri satsattu.

– Meidät erottaa muista reiteistä ensinnäkin tietysti saavutettavuus. Mäntyharjulle on helppo tulla vaikka junalla. Pääkaupunkiseudulta voit tulla vaikka pyörän kanssa junassa, hurauttaa tuon reitin Mäntyharjun läpi kansallispuistoon ja sieltä eteenpäin Kouvolaan, ja sieltä taas hypätä junaan kotimatkalle. Lisäksi meillä on myös retkeilypalveluita. Meillä on majoitusta reitin alussa, keskivälissä ja lopussa. Voit valita, haluatko majoittua lakanoissa vai laavulla, kertoo matkailu- ja markkinointisihteeri Piia Mäkilä.

Reitistöltä löytyy valinnanvaraa maastopyöräilijöille, melojille, patikoijille ja perheille.

– Esimerkiksi laavuille voi tulla päiväretkelle. Meiltä löytyy uimaranta ja onkimiseen sopiva laituri. Matkuslammelle on tuotu vene. Jo metsäleikkipuiston suunnittelussakin ovat lapset itse olleet mukana. Siellä on lasten maastopyörärata ja mahdollisuus kiipeillä, myös ulkosoittimia löytyy ja muuta erikoisempaa luontotouhua, luettelee Mäkilä.

Mäkilä muistuttaa, että reitistön lähellä on myös lukuisia kulttuurikohteita, kuten taidekeskus Salmela ja Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalo.

Vuoden retkikohde saa Suomen Messusäätiön 5000 euron suuruisen stipendin, ja se aiotaan käyttää Mäntyharju-Repovesi -reitistön kehittämiseen.

– Olisi hyvä esimerkiksi tehdä hankkeelle saksankieliset nettisivut, joiden avulla pääsisimme Keski-Euroopan markkinoille. Lisäksi suunnitteilla on vedenkestävä kartta melojille, pohtii Mäkilä.

Kilpailu järjestettiin nyt yhdennentoista kerran. Mäntyharju-Repovesi -reitistöä markkinoidaan parhaillaan GoExpo-messuilla Helsingissä.