Valtio siunaa Köyliön ja Säkylän liitostoiveet

Valtiovarainministeriö katsoo, että Säkylä ja Köyliö voivat liittyä yhteen, vaikka kunnat eivät ole kuuluneet aiemmin kaavailtuun yhteiseen liitosalueeseen. Liitoksesta äänestetään satakuntalaisissa kunnissa lopullisesti huhtikuussa.

Kotimaa
Säkylän vaakuna
Erkki Alho / Yle

Säkylän ja Köyliön kuntaliitos on enää sinettiä vailla. Valtiovarainministeriö on hyväksynyt omalta puoleltaan kuntien liitospyrkimykset, vaikka Säkylä ja Köyliö eivät ole kuuluneet ministeriön aiemmin osoittamaan samaan liitosalueeseen.

Käytännössä ministeriön päätös tarkoittaa, että kunnat saavat liitokselleen kahden miljoonan euron porkkanarahan. Se on erittäin merkittävää pienten satakuntalaiskuntien talouden kannalta.

Säkylän kunnanjohtaja Teijo Mäenpää arvioi, että ainakin Säkylässä liitos menee mahdollisesti jopa yksimielisesti läpi huhtikuussa valtuuston ratkaisevassa kokouksessa.

Ministeriö näkee, että hakijakunnat ovat toiminnallinen ja elinkelponen kokonaisuus.

Kunnanjohtaja Teijo Mäenpää

– Ministeriö näkee, että hakijakunnat ovat toiminnallinen ja elinkelponen kokonaisuus. Tämä on tärkeää, Mäenpää sanoo.

Liitos 2016

Jos valtuustot hyväksyvät liitoksen 20.4., se tulee voimaan ensi vuoden alussa.

Kunnat ovat jo alustavasti hyväksyneet liitoksen viime vuonna, mutta lopullinen päätös tehdään vasta nyt. Uuden kunnan nimi olisi Säkylä ja sen vaakunaksi tulisi Köyliön vanha vaakuna.

Köyliö on neuvotellut liitoksesta myös Kokemäen ja Huittisten kanssa. Tämä liitos tuskin etenee, jos Köyliö valitsee Säkylä-liitoksen, sillä Säkylä on hylännyt isomman kuntaliitoksen.