Hyppää sisältöön

Opiskelija kuuntelee Popedaa 168 tuntia putkeen – "Pitää vain hengitellä ja olla rauhassa"

Tamperelaisyhtye Popeda soi pian viikon ajan espoolaisen Tuukka Jorun korvissa. 168 tunnin kuuntelu-urakan tarkoituksena on kerätä rahaa Itämeren hyväksi.

Popeda esiintyi Helsingin Kulttuuritalolla 19. lokakuuta. Kuva: Yle

Maanantain ja sunnuntain välisenä yönä Tuukka Joru laittaa kuulokkeet korvilleen. Siitä lähtien Popeda soi espoolaisen opiskelijan korvissa 168 tuntia. Tempauksellaan Joru kerää rahaa Itämeren hyväksi.

Tarkoitus on siis hyvä. Mutta mistä ajatus kuuntelumaratoniin oikein tuli?

– Törmäsin netissä uutiseen, jonka mukaan yhdysvaltalaismies oli kuunnellut Nickelback-yhtyettä ja kerännyt samalla rahaa hyväntekeväisyyteen. Pistin uutisen Facebookissa jakoon, ja kirjoitin hetken mielijohteesta, että teen saman Popedalla.

– Nyt on aika lunastaa lupaus.

"Ei siihen oikein voi valmistautua"

Jorun tavoitteena on saada kasaan 1 000 euroa. Helppo urakka ei tule olemaan, sillä normaalisti Joru nauttii Popedaa kerta-annoksina.

Normaali mielenterveys kestää 168 tuntia Popedaa.

Tuukka Joru

Ajatus jo neljästäkin biisistä peräkkäin hieman pelottaa, myöntää Joru. Harjoitella hän ei kuitenkaan aio.

– Ei siihen oikein voi valmistautua. Jos Popedaa kuuntelee etukäteen, se ei ehkä helpota. Normaali mielenterveys kestää 168 tuntia Popedaa. Pitää vain hengitellä ja olla rauhassa.

Hankaliakin hetkiä voi Jorun mukaan tulla.

– Keskiviikkona voi tulla notkahdus. Pitää vain löytää voimaa, että jaksetaan loppuun asti. Siitä eteenpäin se onkin pelkkää juhlaa.

Samat biisit soivat monta kertaa

Joru opiskelee Metropoliassa media-alaa ja tekee parhaillaan opinnäytetyötään, joten aikaa musiikin kuunteluun on. Kun Popeda raikaa kotona, perhekin saa osansa.

– Vaimo ja kaksi lasta joutuvat olemaan sivullisia uhreja. Säästän heitä kuitenkin sillä tavalla, että kuuntelen pääasiassa kuulokkeilla.

Koska musiikkia on tarkoitus kuunnella 168 tuntia putkeen, kuulokkeita ei ota pois edes nukkuessa. Samat biisit soivat monta kertaa.

– Kun pistin biisejä soittolistalle, olin katsovinani, että kesto oli 23 tuntia. Kaikki biisit tulevat tutuksi viikon aikana.

.
.