1. yle.fi
  2. Uutiset

Seinäjoen kaupunginteatteri on vuoden teatteri

Seinäjoen kaupunginteatteri on valittu vuoden teatteriksi 2015. Palkinto myönnettiin sunnuntai-iltana Suomen teatterit ry:n vuosittaisessa palkitsemistilaisuudessa. Palkintoa on myönnetty vuodesta 1996 ja se on mennyt harvoin maakuntateatterille.

Kotimaan uutiset
Amadeus on Seinäjoen kaupunginteatterin kevään suurtapaus.
Amadeus on Seinäjoen kaupunginteatterin kevään suurtapaus.Pasi Takkunen/Yle

Seinäjoen kaupunginteatteri on vuoden teatteri. Tunnustus on melko harvinaista herkkua maakuntateattereille. Palkintoa on myönnetty vuodesta 1996 yhteensä 12 kertaa ja maakuntateattereista tittelin on saanut Seinäjoen lisäksi Kajaanin ja Tampereen teatterit sekä Wasa Teater vuonna 2001. Lisäksi tunnustus meni vuonna 2007 kuopiolaiselle tanssiteatteri Minimille.

Vuoden teatterin valitsi tänä vuonna näyttelijä, ohjaaja ja käsikirjoittaja Kari Heiskanen. Voittaja valittiin esiraadin valitsemista finalisteista. Seinäjoen kaupunginteatteri oli myös viime vuonna finalistien joukossa, mutta voittajaksi valikoitui silloin helsinkiläinen Teatteri Viirus.

Kari Heiskanen perustelee tämän vuoden voittajan valintaa näin:

”Vesa-Tapio Valon johtajakaudella Seinäjoen Kaupunginteatteri on piirtänyt Pohjanmaan lakeaan maisemaan lähtemättömän jäljen. Teatteri tulkitsee vahvasti paikallisia tuntoja ja avaa raikkailla klassikkotulkinnoillaan ovia sisäiseen ja ulkoiseen maailmaan. Se on toimivassa dialogissa erilaisten yleisöjen ja teatterin sekä oopperan ammattilaisten ja vasta-alkajien kanssa. Seinäjokisten henki on ennakkoluulottomuus uudessa, järkevyys talonpidossa ja omistautuminen taiteelle. Laitosteatteri on aina kiinni tontissaan, Seinäjoen Kaupunginteatteri todistaa että se voi myös kohota ilmaan!”

Palkinto luovutettiin sunnuntai-iltana Suomen Teatterit ry:n palkintojenjakojuhlassa KOKO Teatterissa Helsingissä.

Lue seuraavaksi