Yllätysvieraat vuokrasivat jatkopaikaksi koko yökerhon

Kirkan Rukan-keikalle osunut Häkkisen pariskunta nosti tarjoilun tasoa ja varasi yökerhon henkilökuntineen Kirkan bändin ja seurueensa käyttöön.

Kotimaa
Kirka Babitsin.
Kirka Babitsin.Håkan Sandblom / Yle

Ylen aluetoiminnan päällikkö Jyri Kataja-Rahko toimi 90-luvun lopulla Kirka Babitzinin kiertuemanagerina. Kiertuemanagerin tehtäviin kuului muun muassa tarttua yllättäviin tilanteisiin ja järjestää asioita nopeasti. Formulakuljettaja Mika Häkkinen vain kerran osoittautui kiertuemanageriakin nopeammaksi.

Kirka oli yhtyeineen Rukalla keikalla, kun ravintolapäällikkö tuli kysymään kiertuemanagerilta, että saako teidän takahuoneeseen päästää vieraita.

– Siitä oltiin kyllä aika tarkkoja, että takahuone on varattu artistille ja bändille, mutta kysyin kuitenkin, että keitä olisi tulossa, kertoo Kataja-Rahko.

– No, Mika ja Erja Häkkinen ja pari niitten kaveria, vastasi ravintolapäällikkö.

Kataja-Rahko ei luvannut suoralta kädeltä, vaan kysyi biisien välissä Kirkalta.

– Kirill vastasi omaan tyyliinsä, että joo-joo-joo, tulkoot vaan. Ja lisäsi, että nehän voi mennä kattomaan keikkaa, kun siinä on se parvi mistä näkyy lavalle.

Häkkinen opasti nuorta kuskia

Keikan jälkeen Kirkaa ja bändiä oli takaovella vastaanottamassa Mika Häkkinen, joka toivotti porukan tervetulleeksi bändin omaan takahuoneeseen. Myös takahuoneen tarjoilut olivat saaneet vähän lisämaustetta sen jälkeen, kun Häkkisen pariskunta oli liittynyt remmiin.

– Siihen asti oltiin oltu ihan kahvi, pulla ja jaloviina –linjalla, kertoo Kataja-Rahko.

Siinä vaiheessa, kun valomerkki tuli, oli tunnelma huipussaan. Ilta tuntui katkeavan kesken. Häkkinen ratkaisi ongelman soittamalla paikalliseen yökerhoon.

– Hän varasi yökerhon henkilökuntineen meidän käyttöömme aamuun saakka, kertoo Kataja-Rahko.

Aamun varhaisina tunteina koko porukka ahtautui pikkubussiin; Häkkinen etupenkille nuoren kuljettajan vieraan.

– Tie oli sohjoinen ja auto vähän heittelehti siinä, niin kaveri pamahti ihan punaiseksi, kun Mika Häkkinen tuumasi vierestä, että pidä linja, naureskelee Kataja-Rahko.