1. yle.fi
  2. Uutiset

Puolustusvoimat ja Patria Aviation solmivat kumppanuussopimuksen

Sopimus kattaa suuren osan lentokalustoon liittyvistä töistä, joita tehdään Patrian Jämsän, Tikkakosken, Tampereen, Linnavuoren, Pirkkalan ja Utin toimipisteissä.

Kotimaan uutiset

Puolustusvoimat ja Patria Aviation Oy ovat allekirjoittaneet sotilasilmailun järjestelmien elinkaaripalveluja koskevan strategisen kumppanuussopimuksen.

Sopimus kattaa merkittävän osan niistä lentokalustoon liittyvistä töistä, joita tehdään Patrian Jämsän, Tikkakosken, Tampereen, Linnavuoren, Pirkkalan ja Utin toimipisteissä.

Kumppanuussopimus koskee sotilasilmailun lentokaluston ja järjestelmien tukipalveluja, jotka liittyvät muun muassa Ilmavoimien F/A-18 Hornet -hävittäjiin ja maavoimien NH90-kuljetushelikoptereihin ja näiden järjestelmiin liittyen.

Lentokaluston ja niiden järjestelmien suorituskyvyn ylläpitäminen edellyttää puolustusvoimien ja teollisuuden yhteistyötä. Nyt allekirjoitettu sopimus selkeyttää Ilmavoimien ja Patrian rooleja sekä mahdollistaa yhteistyön kaluston ylläpidossa ja tulevissa materiaalihankkeissa, kertoo Patria tiedotteessaan.

Lue seuraavaksi