Asemiehet hyökkäsivät yökerhoon Malissa

Hyökkääjät ammuskelivat ulkomaalaisten suosimassa yökerhossa konekiväärillä ja heittivät paikalta paetessaan peräänsä käsikranaatin. Ainakin viisi ihmistä on saanut surmansa iskussa.

Ulkomaat
Kartta
Yle Uutisgrafiikka

Ainakin viisi ihmistä on saanut surmansa ja kymmenkunta haavoittunut asemiesten hyökättyä ulkomaalaisten suosimaan yökerhoon Malin pääkaupungissa Bamakossa. Surmansa sai yksi Ranskan, yksi Belgian ja kaksi Malin kansalaista.

Lisäksi hyökkäyksessä kuoli kolmas eurooppalaistaustainen henkilö, jonka kansalaisuus ei ole tiedossa, sairaalalähteet kertoivat.

Hyökkääjät olivat tunkeutuneet yökerhoon ja avanneet tulen konekivääreillä. Silminnäkijöiden mukaan yökerhosta poistui juosten ainakin neljä ihmistä, jotka huusivat arabiaksi Allahu Akbar eli ”Jumala on suuri”, Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoi. Hyökkääjät heittivät peräänsä käsikranaatin.

BBC:n tietojen mukaan surmatut malilaiset olivat paikalla ollut poliisi ja turvamies.

Kaksi ihmistä on pidätetty hyökkäyksestä, nimettömänä pysytellyt tiedusteluviranomainen kertoi uutistoimisto Reutersille Bamakossa. Lähialueet on eristetty ja turvallisuusjoukot jatkavat operaatiotaan.

Poliisin mukaan kyseessä oli terrori-isku.

Ranskan presidentti François Hollande on tuominnut iskun pelkurimaisena. Ranskan suurlähetystö kehotti kaupungissa olevia ranskalaisia varovaisuuteen kaupungilla liikkuessaan.

Turvallisuusviranomaiset tutkivat hyökkääjien taustoja.

Länsi-Afrikassa sijaitsevaa Malia ovat piinanneet kapinallisten aiheuttamat levottomuudet etenkin maan pohjoisosissa. Väkivaltaisuuksilta on lähes vältytty pääkaupungissa Bamakossa.

Malin hallituksen ja tuareg-separatistien välinen pitkittynyt konflikti alkoi kärjistyä, kun siihen tuli mukaan alueella toimivia ääri-islamistisia radikaaliryhmiä kolme vuotta sitten.

Viime sunnuntaina Malin hallitus allekirjoitti osaltaan alustavan tulitaukosopimuksen tuareg-kapinallisten kanssa. Kapinalliset sen sijaan ilmoittivat haluavansa lisäaikaa ennen kuin lopullinen sopimus voitaisiin hyväksyä.

Ranskan joukot taistelivat Malissa alkuvuodesta 2013. Joukot pysäyttivät islamistikapinallisten etenemisen kohti maan eteläosia ja häätivät heidät suuresta osasta pohjoista.

Lähteet: Reuters, AFP