FSB: Kaksi pidätetty Venäjän oppositiojohtaja Nemtsovin murhasta

Viikko sitten Moskovassa murhatun oppositiojohtajan Boris Nemtsovin murhatutkinnassa on tehty kaksi pidätystä. Pidätetyt ovat kaukasialaisia ja heitä epäillään murhan toteuttamisesta, turvallisuuspalvelu FSB:n johtaja Aleksandr Bortnikov kertoi.

Ulkomaat
Poliisi eristi murha-alueen yölllä Moskovassa.
Poliisi eristi murha-alueen Moskovassa.Kirill Zykov / AFP

Venäjällä kaksi ihmistä on pidätetty lauantaina epäiltyinä osallisuudesta oppositiojohtaja Boris Nemtsovin murhaan. Pidätyksistä kertoi Venäjän turvallisuuspalvelun FSB:n johtaja Aleksandr Bortnikov televisiopuheessa.

Bortnikovin mukaan pidätetyt ovat pohjoiskaukasialaisia ja heitä epäillään murhan toteuttamisesta, kertoo Interfax. Presidentti Vladimir Putin on saanut tiedon pidätyksistä, Bortnikov sanoi uutistoimisto Tassin mukaan.

Uutistoimisto Interfaxin mukaan murhatutkijat pääsivät epäiltyjen jäljille löydettyään epäiltyjen käyttämän pakoauton ja puhelutunnistetietojen avulla. Autosta löytyi epäiltyihin liittyvää todistusaineistoa.

Vielä on kuitenkin aikaista panna pistettä tutkinnalle ja yhä on löydettävä murhan tilaajat, tutkintaa läheltä tunteva nimettömänä pysytellyt lähde sanoi Interfaxin mukaan.

Nopea pidätys tuli monelle yllätyksenä, arvioi Ylen Moskovan-kirjeenvaihtaja Marja Manninen.

- Paineet olivat kovat. Presidentti Putin antoi pari päivää sitten määräyksen tehostaa rikosten tutkintaa ylipäätään ja selvittää Nemtsovin murhan nopeasti, Manninen sanoi.

- Turvallisuuspalvelun, sisäministeriön ja tutkintakomitean voimat yhdistettiin ja saatiin aikaan tällainen tulos, Manninen sanoi.

Uutistoimisto Ria Novostin mukaan Nemtsovin tyttöystävää ei ole tutkinnan käänteen takia kutsuttu takaisin Moskovaan. Ria Novostille on asian vahvistanut ukrainalaisnaisen asianajaja.

Oppositiojohtaja Nemtsov murhattiin Moskovassa viikko sitten epäselvissä oloissa. Nemtsov ammuttiin keskellä yötä Moskovajoen sillalla ohiajaneesta autosta.

Lähteet: Reuters, AFP, Tass, AP