Kokoomusnuoret: Virkamiehiä korvattava keinoälyllä

Järjestön tulevaisuus- ja tavoiteohjelmassa vaaditaan, että virkamiehiä korvataan keinoälyllä suurien tietomäärien käsittelyä vaativissa tehtävissä. Hyvinvointiakin voisi kokoomusnuorten mukaan parantaa keinoälyn avulla.

politiikka
Kokoomusnuorten puheenjohtaja Susanna Koski ja Kristian Tervo Varsinais-Suomen kokoomusnuorista keskustelevat puolueen vaaliristeilyllä Tallink Baltic Queen -laivalla 7. maaliskuuta 2015.
Kokoomusnuorten puheenjohtaja Susanna Koski ja Kristian Tervo Varsinais-Suomen kokoomusnuorista keskustelevat puolueen vaaliristeilyllä Tallink Baltic Queen -laivalla 7. maaliskuuta 2015.Jussi Nukari / Lehtikuva

Kokoomuksen nuorisojärjestön puheenjohtja Susanna Koski esitteli järjestön ohjelman, jossa vaaditaan julkisen sektorin tehtävien kriittistä tarkastelua ja vähentämistä. Osaa kokoomusnuorten esityksistä voi luonnehtia futuristisiksi.

Järjestön tulevaisuus- ja tavoiteohjelmassa esitetään virkamiehien korvaamista keinoälyllä suurien tietomäärien käsittelyä vaativissa tehtävissä.

Hyvinvointiakin voisi kokoomusnuorten mukaan parantaa keinoälyn avulla. Järjestön tavoiteohjelmassa vaaditaan, että keinoäly otetaan käyttöön julkisella sektorilla avustamaan lääkäreitä ja sairaanhoitajia syöpien ja sairauksien tunnistamisessa. Myös etäterveydenhuollossa ja asiakaspalvelussa olisi kokoomusnuorten mielessä käyttöä keinoälylle.

Kokoomusnuoret esittelivät lauantaina varjohallitusohjelmansa puolueen vaaliristeilyllä.