Ria Novosti: Nemtsovin murhasta yhteensä neljä pidätystä

Venäläisviestinten mukaan oppositiojohtaja Boris Nemtsovin murhatutkinnassa pidätettyjen miesten juuret ovat Tšetšeniassa.

Ulkomaat
Boris Nemtsovin arkkua siirretään seremonioita varten.
Boris Nemtsovin arkkua siirretään seremonioita varten 3. maaliskuuta Moskovassa.Alexander Utkin / AFP

Venäjän valtiollisen uutistoimiston Ria Novostin (siirryt toiseen palveluun) mukaan oppositiojohtaja Boris Nemtsovin murhatutkinnassa on pidätetty yhteensä neljä ihmistä.

Ria Novosti kertoi kahdesta uudesta pidätyksestä sunnuntain vastaisena yönä. Lauantaina Venäjän turvallisuuspalvelu FSB kertoi, että murhatutkinnassa oli pidätetty kaksi pohjoiskaukasialaista miestä. Heitä epäillään murhan toteuttamisesta.

Venäjän viestinten mukaan kaikki pidätykset tehtiin pohjoiskaukasialaisessa Ingušian tasavallassa torstain ja perjantain aikana.

Pidätetyt otettiin kiinni turvallisuuspalvelu FSB:n erikoisjoukkojen ja sisäministeriön rikostutkijoiden operaatiossa, kertoi venäläinen Kommersant-lehti.

Heidät on toimitettu Moskovaan tutkintaa varten.

Venäjään kuuluvan Ingušian tasavallan turvallisuusneuvoston edustaja Albert Barahojev kertoi Ria Novostille, että kaikki pidätetyt miehet ovat etnisiä tšetšeenejä.

Lehtitietojen mukaan pidätetyt tunsivat toisensa.

Yksi pääepäillyistä on työskennellyt Venäjän sisäministeriön Sever-pataljoonassa Tšetšenian tasavallassa, Barahojev kertoi viestimille. Tšetšeniassa toimii kaksi Venäjän sisäministeriön erikoisjoukkojen pataljoonaa, joiden jäsenet on värvätty Tšetšeniasta. Sever-pataljoona pitää päämajaansa Tšetšenian pääkaupungissa Groznyissa.

Toinen epäillyistä on työskennellyt Moskovan seudulla yksityisessä vartiointiyrityksessä. Myös hänen veljensä on pidätetty.

Nemtsov murhattiin runsas viikko sitten Moskovan keskustassa. Hänet ammuttiin yöllä Moskovajoen sillalla.