Interfax: Poliisi piiritti Nemtsovin murhasta epäiltyä Tšetšeniassa

Uutistoimisto Interfaxin lähteen mukaan mies räjäytti itsensä kranaatilla Tšetšenian pääkaupungissa Groznyissa. Tiedoille ei ole virallista vahvistusta.

Ulkomaat
Poliisi eristi murha-alueen yölllä Moskovassa.
Poliisi eristi murha-alueen Moskovassa.Kirill Zykov / AFP

Venäläinen uutistoimisto Interfax (siirryt toiseen palveluun) kertoo, että Nemtsovin murhasta epäilty mies on kuollut kranaatin räjähdyksessä Tšetšenian pääkaupungissa Groznyissa. Interfaxin lähteen mukaan poliisi piiritti asuntoon lukittautunutta miestä lauantai-iltana. Interfaxin vahvistamattomien tietojen mukaan mies heitti poliiseja kranaatilla ja kuoli itse toisen kranaatin räjähdyksessä.

Aiemmin on kerrottu, että Nemtsovin murhan tutkinnassa on pidätetty kaikkiaan neljä tšetšeeeniä.

Edelleenkin Nemtsovin murhan tutkinnasta on melko vähän vahvistettuja tietoja. Turvallisuuspalvelu FSB:n johtaja Aleksandr Bortnikov ilmoitti lauantaina, että viranomaiset ovat pidättäneet kaksi kaukasialaismiestä epäiltyinä rikoksesta.

Sittemmin Venäjän pohjoiskaukasialaisen Ingušian tasavallan turvallisuusneuvoston pääsihteeri Albert Barahojev kertoi medialle, että pidätyksiä on tehty kaikkiaan neljä ja että kaikki pidätetyt ovat etnisiä tšetšeenejä.

Kommersant-lehti kertoo, että pidätykset tehtiin Ingušian tasavallassa 5. ja 6. maaliskuuta eli torstaina ja perjantaina.

Kahdesta pääepäillyistä toinen palvelee Barahojevin mukaan sisäministeriön erikoisjoukkojen Sever-pataljoonassa Tšetšeniassa. Sever- ja Jug-erikoispataljoonat perustettiin vuonna 2006 Tšetšenian johtajalle Ramzan Kadyroville uskollisista tšetšeenijoukoista. Sever-pataljoonan päämaja on Tšetšenian pääkaupungissa Groznyissa ja sen komentaja on eversti Alimbek Delimhanov.

Toinen pääepäilty työskenteli ilmeisesti yksityiselle vartiointiliikkeelle Moskovan seudulla.