Hyppää sisältöön

Aira Samulin juhlisti syntymäpäiväänsä järjestämällä diskon Helsingin rautatieasemalla

Taiteilija Aira Samulin on viettänyt syntymäpäiväjuhliaan tänään naistenpäivänä. Ja mitenkä muutenkaan hiljan 88 vuotta täyttänyt rakastettu tanssinopettaja juhlisi kuin järjestämällä diskon.

Aira Samulin tanssitti ihmisiä naistenpäivänä Helsingin rautatieasemalla. Kuva: Yle

Hersyvä nauru täyttää koko Helsingin rautatieaseman, kun taiteilija ja tanssinopettaja Aira Samulin toivottaa ihmiset tervetulleiksi diskoon, jonka hän on järjestänyt syntymäpäivänsä kunniaksi. Samulinin syntymäpäiviä on juhlittu tanssimalla Helsingin rautatieasemalla eli assalla jo useampana vuonna.

– Kyllä tämä on disko ajan hengessä. Erityisesti täällä soi 70-luvun discoa, joka sytyttää eniten, sanoo Samulin nauraen.

Mutta mikä on hiljan 88 vuotta täyttäneen Samulinin nuorekkuuden salaisuus?

–  Kyllä se on liikkuminen. Ja jos siinä on vielä musiikki ja rytmi mukana, niin kyllä se on se. Tanssihan on tutkitusti parasta aivolääkettä.

Myös terveet elämäntavat ovat olleet ikinuorelle tanssinopettajalle aina tärkeitä.

– En ole polttanut tupakkaa, enkä ole juonut alkoholia. Nukun myös riittävästi ja katson mitä syön, kertoo Samulin.

Tahtia Suomen viihdemaailmassa usealla vuosikymmenellä mukana ollut taiteilija ei ole hidastamassa, vaikaa ikää on jo lähes 90 vuotta.

–  Teen sen, mikä tuntuu hyvältä, enkä laita rimaa liian korkealle. On myös tärkeää, että nauttii siitä mitä tekee. Työ on asia, joka on minulle hyvin rakas. En ole osannut niinkään nauttia vapaa-ajasta, vaan työstä ja sen tuloksista, sanoo Samulin.

Naistenpäivän kunniaksi Samulin lähettää terveisiä kaikille naisille.

– Iloinen ja hyvä mieli. Ja olla kiitollinen siitä, mitä on. Ei kannata valittaa sellasesta mitä ei ole. Ja kyllä se hyvyys ja viisaus auttaa niin naisia kuin muitakin ihmisiä, toteaa Samulin.