1. yle.fi
  2. Uutiset

Tuomari: Nemtsovin murhasta epäilty tunnusti osallisuutensa

Kolme muuta kiistivät syyllisyytensä oikeudessa. Epäillyille luettiin syytteet Nemtsovin murhasta moskovalaisessa oikeusistuimessa sunnuntaina.

Ulkomaat
Poliisit saattoivat Boris Nemtsovin murhasta epäiltyä miestä oikeuteen Moskovassa 8. maaliskuuta.
Poliisit saattoivat Boris Nemtsovin murhasta epäiltyä miestä oikeuteen Moskovassa 8. maaliskuuta.Yuri Kochetkov / EPA

Oppositiojohtaja Boris Nemtsovin murhasta epäilty tshetsheenimies on tunnustanut kuulusteluissa olleensa osallisena Nemtsovin surmaan. Asiasta kertoi tuomari moskovalaisessa oikeusistuimessa.

Tuomarin mukaan mies oli allekirjoittanut kirjallisen tunnustuksen, oikeudessa hän sanoi vain toivovansa reilua oikeudenkäyntiä.

Oikeusistuimessa luettiin syytteet kahdelle Nemtsovin murhasta epäillylle tshetsheenimiehelle. Epäillyt kuuntelivat syytteiden lukua venäläiseen tapaan oikeussaliin rakennetussa vankihäkissä.

Kaksikko pysyy oikeuden päätöksellä vangittuna. Rikoksen tunnustanut mies on venäläistietojen mukaan entinen sisäministeriön joukkojen sotilas. Hän ja toinen vangittu mies olivat tiettävästi työskennelleet samassa yksityisessä turva-alan yrityksessä.

Pidätettyjä epäiltyjä on yhteensä viisi. Kolme muuta epäiltyä kiistivät syyllisyytensä oikeudessa. Uutistoimisto Interfaxin mukaan oikeus määräsi jatkamaan kolmikon tutkintavankeutta.

Venäläismedian mukaan kolme uutta epäiltyä pidätettiin lauantaina ja sunnuntaina Ingushetian tasavallassa Pohjois-Kaukasuksella. Yksi näistä on toisen tshetsheenimiehen veli.

Tutkintakomitea on uutistoimisto Tassin mukaan kertonut, että myös uusien epäiltyjen osallisuudesta Nemtsovin murhaan on olemassa todisteet.

Nemtsov murhattiin Kremlin kupeessa Moskovajoen ylittävällä sillalla viime viikon perjantai-iltana.

Lähteet: Reuters, Tass, AFP

Lue seuraavaksi