Miksi mies uskoo naisen olevan tasa-arvoinen työelämässä?

Akavan asiantuntija Tarja Arkio sanoo, että miehet eivät näe asiaa naisen kannalta.

Kotimaa
Naisen kädet näppäimistöllä.
Henrietta Hassinen / Yle

Miehellä on kaksi varmaa tietoa naisesta työelämässä. Ensimmäinen on se, että koulutettu nainen ei halua edetä urallaan kuin mies. Toinen on se, että jos nainen kuitenkin haluaa, hänellä on yhtäläiset mahdollisuudet kuin miehellä.

Tuoreen Akavan selvityksen mukaan molemmat perustuvat mielikuviin, ei faktoihin. Tutkimuksessa todetaan, että nuorista koulutetuista naisista uralla etenemistä pitää erittäin tärkeänä useampi kuin joka neljäs. Miesten osalta tulos on jotakuinkin sama.

Kun sitten kysytään samoilta nuorilta, kuinka he uskovat etenevänsä urallaan, vain joka kuudes nainen pitää mahdollisuuksiaan hyvinä. Miehistä joka kolmas on sitä mieltä, että oma urakehitys sujuu.

Kaiken lisäksi Akavan aiempi selvitys viime syksyltä kertoo, että reilusti yli puolet miehistä uskoo nuorilla olevan tasavertaiset mahdollisuudet sukupuolesta riippumatta. Naisista tätä mieltä on vain joka viides.

Mies ei näe naisen vaikeuksia

Akavan asiantuntija Tarja Arkio sanoo, että miehet eivät näe asiaa naisen kannalta. Hänen mukaansa johtajiksi edenneillä miehillä ei ole ollut mitään haittaa omasta sukupuolesta, toisin kuin naisilla.

– Miehillä ei ole myöskään ollut mitään haittaa pienten lasten hoitovastuusta. Johtajiksi edenneille naisille se on ollut haaste.

grafiikka
Koulutetut naiset kokevat, että heillä ei ole samanlaisia uramahdollisuuksia kuin miehillä.Yle Uutisgrafiikka

Vaikka kotitöitä jaetaan enemmän kuin ennen, Arkion mukaan tasan ne eivät mene vieläkään. Tämä näkyy myös lastenhoidon jakautumisessa.

– Kotihoidontuen käyttäjistä vain seitsemän prosenttia on miehiä.

Arkio uskoo, että täydellinen tasa-arvo koittaa 20-30 vuodessa mutta ei itsestään. Seuraavan hallituksen pitäisi hetimmiten hoitaa ainakin perhevapaajärjestelmän uudistaminen ja ottaa käyttöön naiskiintiöt pörssiyhtiöiden hallituksissa, Arkio sanoo.

– Tarvitaan rohkeita päätöksiä.

Onko Suomi mallimaa?

Lindsay Jackson
Euroopan kemikaaliviraston viestintäyksikön päällikkö Lyndsay Jackson ei näe tasa-arvossa suuria ongelmia. Yle

TalouslehtiThe Economist-lehden tutkimuksessa (siirryt toiseen palveluun)Suomi listattiin hiljattain maailman parhaaksi maaksi työssäkäyville naisille. Tulokseen vaikuttivat muun muassa palkat, koulutus ja äitien oikeudet. Tulokseen voi uskoa, kun kuuntelee Suomessa työskentelevien ulkomaalaisten naisten kokemuksia.

Euroopan kemikaalivirasto Helsingissä on kansainvälinen työpaikka, jossa työskentelee satoja suomalaisia ja ulkomaalaisia naisia. Yksi heistä on viestintäyksikön päällikkö Lindsay Jackson. Hän kertoo muistavansa hyvin kuinka Englannissa vielä muutama vuosikymmen sitten avioliitto saattoi merkitä naiselle uran loppua.

– Jos nainen oli virkamies ja hän avioitui, hänen piti erota työstään. Avioitunut nainen ei voinut käydä töissä.

Hänen mielestään tasa-arvo on jo toteutunut. Jackson arvelee, että Suomessa miesten ja naisten töissä ei ole sellaista eroa kuin hänen kotimaassaan Englannissa. Oma ura on kuitenkin edennyt hyvin maasta riippumatta.

– Minulle työssä eteneminen on ollut ihan yhtä vaikeaa tai helppoa kuin miehellekin.

Jacksonin tiimissä työskentelevät nuoret naiset näkevät kuitenkin vielä uraesteitä, joita miehillä ei ole. Espanjasta tulleet viestintäassistentit Irene Poza Latorre ja Ana Rodes ihmettelevät naisten kohtelua, vaikka omalle kohdalle ikäviä tapauksia ei ole sattunutkaan.

– Naiseen ei oikein enää luoteta, kun hän hankkii lapsia ja perheen. Uskotaan, että hän haluaa vain hoitaa perhettään eikä sitoudu työhön, Irene Poza Latorre sanoo.

– Naisilta kysytään ikää ja siviilisäätyä. Niillä voi olla merkitystä naisen palkkaamiseen, kertoo Ana Rodes.

Akavan tutkimuksessa oli mukana vajaat 1 500 ylempää toimihenkilöä ja se perustuu Tilastokeskuksen Työolotutkimukseen.