1. yle.fi
  2. Uutiset

Haglund Uutisluokan puheenjohtajatentissä: Saunoisin Putinin kanssa

Uutisluokkalaisten vaalitentissä ensimmäisenä tentattavana oli RKP:n puheenjohtaja Carl Haglund. Kirkkoharjun koulun uutisluokkalaiset kysyivät Haglundilta muun muassa ovatko venäläiset pahiksia?

Ylen aamu
Uutisluokkalaiset tenttaavat suurimpien puolueiden puheenjohtajat.
Uutisluokkalaiset tenttaavat suurimpien puolueiden puheenjohtajat. Carl Haglundia haastattelevat Konsta Pylväläinen ja Tiina Nylund.

Kirkkonummen uutisluokkalaisia kiinnosti, miten puolustusministeri Carl Haglund suhtautuu venäläisiin ja Ukrainan tilanteeseen. Kysymykseen “ovatko venäläiset pahiksia” Haglund vastasi nuorille varsin suoraan.

– Tällä hetkellä he ovat pahiksia Ukrainassa ja onhan se erittäin huolestuttavaa, että Venäjä ei kunnioita naapurimaataan ja on loukannut heidän suvereniteettiään. Tämä ei ole hyväksyttävää.

Haglund myös totesi, että olisi valmis keskustelemaan Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa asioista saunan lauteilla.

– Siinä mielessä olisi mielenkiintoista käydä hänen kanssaan saunassa, että voisin kertoa joitakin asioita, mutta sellaista mahdollisuutta ei ole tullut eikä sitä varmaan tässä tilanteessa tulekaan.

“Pärjäisitkö kolmella vaatekerralla?”

Nuoret vaalitenttaajat nostivat tärkeäksi aiheeksi myös kierrätyksen.

Nuoret tenttasivat tyylikkäänä pitämältään Haglundilta, pärjäisikö tämä kolmella vaatekerralla, kuten Martat ovat ehdottaneet. Ministeri joutui myöntämään, että tämä voisi olla hankalaa.

– On myönnettävä, että en ihan kolmella vaatekerralla pärjäisi, vaikka onhan se niin, että vähemmälläkin joskus pärjäisi.

– Toisaalta jos jokaisella suomalaisella olisi vain kolmet vaatteet, se vaikuttaisi jo vaateteollisuuteen ja kauppoihin. Ekologisesti on tärkeää, että vaatteita kierrätetään.

RKP:n puheenjohtaja Carl Haglundin vaalilupaus nuorille on: velkaantuminen poikki, työllisyyttä lisäävää politiikkaa ja panostusta kouluihin ja sivistykseen.

Uutisluokkalaiset tenttaavat suurimpien puolueiden puheenjohtajat. Kukin luokka on yhdessä ideoinut kysymykset ja valinnut luokasta haastattelijat hiilostamaan puoluejohtajia.

Yle Uutisluokan toimitus

Lue seuraavaksi