Kosovolaistaustainen turkulainen imitoi somaleja ja arabeja – video

Voiko hauskoista nettivideoista tehdä itselleen ammatin? Ja mahtaako joku loukkaantua kun imitoi videoilla eri maahanmuuttajaryhmien puhetapoja? Turkulaisen Blerim Cimilin mukaan hänen nettivideoillaan on jo miljoonia katsojia.

video
Blerim Cimilin.
Kosovolaistaustainen turkulainen imitoi somaleja ja arabeja.

Kosovolaistaustaisen, Turussa kasvaneen Blerim Cimilin ensimmäinen nettivideo syntyi hetken mielijohteesta, mutta johti siihen, että nyt 22-vuotias mies suunnittelee viihdyttäjän uraa taiteilijanimellä BC Multiman. Hän tiedostaa kuitenkin että nettivideohititkin voivat jäädä tähdenlennoiksi. Aksentti-imitaatioiden lisäksi monitaituri muun muassa tanssii, tekee musiikkia ja beatboxaa.

– Olen kyllä miettinyt tätä aika tarkkaan. Mussa on esiintyjäainesta ja käytössä on kaiken varalta monta erilaista oljenkortta, sanoo Blerim Cimili Yle Turun Radion haastattelussa ja lopettaa juttutuokion beatbox-esitykseen.

Cimili muutti Turusta Norjaan pelaamaan jalkapalloa Norjan kakkosdivisioonassa, mutta on loukkaantumisen myötä ollut varastohommissa. Niiden kahvitauoilla on syntynyt englannikielisiä videoita. Siirtyminen suomesta englannin kieleen on kasvattanut videoiden katselumääriä. BC Multimanin viimeisintä videota on katsottu miehen omien sanojen mukaan lähes 700 000 kertaa.

Huumoria maahanmuutosta

Videoiden ideana on käyttää vaikutteita, joita Cimili on saanut varttuessaan monikulttuurisessa kaveripiirissä Turussa. Ainakin kantasuomalaisen toimittajan mielestä melkeinpä hauskimpia videoita ovat ne, jossa imitoidaan perusturkulaista kantasuomalaista.

– Kyllä mulla on ollu vähän jokamaalaisia kavereita. Somaleista arabeihin ja venäläisistä kosovolaisiin. Sieltä se pohja tulee.

Kukaan kavereista ei ole videoista loukkaantunut vaan kaikki ovat olleet innoissaan. Tarkoitus ei olekaan loukata, vaikka huumorissa pitää usein liikkua niin sanotusti niillä rajoilla, jotta se on hauskaa.

– Mä en kuitenkaan yritä rikkoa sitä rajaa, Blerim Cimili toteaa.