Waltti-matkakortti lykkääntyy edelleen

Matkakortin lykkääntyminen johtuu ongelmista järjestelmässä. Oulussa osa korteista pitää käydä päivittämässä tässä kuussa.

Matkakortit ja -liput
Linja-auto ja matkustajia Oulun keskustassa
Anna Leppävuori / Yle

Joukkoliikenteen Waltti-matkakorttiin siirtyminen lykkääntyy edelleen.

Lykkäys johtuu ongelmissa järjestelmässä, minkä takia siirtyminen lykkääntyy muuallakin Suomessa, kertoo Oulun kaupungin joukkoliikenneinsinööri Edwin't Lam. Tarkkaa päivää uuteen matkakorttiin siirtymiseen ei vielä tiedetä.

– Tavoitteena on, että se voitaisiin ottaa käyttöön tosi nopeasti. Se on iso järjestelmä, jonka pitää toimia kaikkialla Suomessa. Se ei olekaan niin yksinkertainen kuin ehkä aluksi ajateltiin.

Nykyisille korteille voi ladata tuotteita ainakin vielä huhtikuussa, ja niitä voi käyttää toukokuussa. OuluCard-pohjaisia sarjalippuja voi käyttää kesäkuun 2015 loppuun saakka. Jäljelle jäävien matkojen arvo siiretään Waltti-matkakortille.

Toisen asteen koulumatkatukikorttia käyttävät opiskelijat ovat jo osin alkaneet käyttää joukkoliikennekorttia.

Oulussa osa korteista päivitettävä tässä kuussa

Oulussa osa OuluCard-sarjakorteista pitää päivittää ennen tämän kuun loppua, jos kortille on kuun lopussa jäämässä matkoja. Tällaisia ovat lasten 20 matkan liput ja aikuisten 1.1–21.1. ostetut tai päivitetyt 20 ja 40 matkan seutukortit.

Tuotteet täytyy käydä päivittämässä Oulu10:ssä osoitteessa Torikatu 10, ja hyvitykseksi päivittämisestä saa kolme matkaa.