1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Weekend Festival laajenee Viroon

Elektroniseen musiikkiin keskittynyt Weekend Festival järjestetään elokuussa Pärnussa samana viikonloppuna kuin Suomen emofestivaali.

Yleisöä David Guettan keikalla Weekend-festivaaleilla Helsingin Kyläsaaressa lauantaina 17. elokuuta 2013. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Helsingin Kyläsaaressa, Kalasataman läheisyydessä, tänä vuonna elokuun 7.–8. päivä järjestettävä Weekend Festival laajenee tulevana kesänä Viroon. Weekend Festival Baltic -sisarfestivaali pidetään Viron Pärnussa 6.–8. elokuuta, samana viikonloppuna kuin Suomen festivaali.

Ensimmäinen Weekend Festival pidettiin vuonna 2012 Espoon Luukissa, Helsingin Kyläsaareen se siirrettiin 2013. Festivaalin ideana on tuoda samalle alueelle kansainvälisten huippuartistien esityksiä sekä erilaisia muita aktiviteetteja ja visuaalisia elementtejä. Tapahtuma on kerännyt parhaimmillaan yli 50 000 kävijää.

– Weekend Festival on perinteisesti kerännyt suuren kävijäjoukon Virosta ja musta Baltian maista. Onkin luontevaa viedä tapahtuma nyt lähemmäksi tätä yleisöä. Tavoitteemme on saada Weekend Festival Balticiin Suomen tavoin kymmeniä tuhansia kävijöitä, kertoo promoottori Hardi Loog.

YleX:n kuuntelijat äänestivät Weekend Festivalin kesän parhaaksi festivaaliksi Suomessa vuosina 2013 ja 2014.

Weekend Festival on jo toinen kotimainen festivaali lyhyen ajan sisällä, joka aikoo laajentua Suomesta lähialueille. Helmikuussa Flow Festival ilmoitti laajentuvansa ensi kesänä Slovenian pääkaupunkiin Ljubljanaan.

Juttua korjattu klo 11.29: Alkuperäisessä jutussa kerrottiin, että Weekend Festival laajentuisi tulevana kesänä myös Tukholmaan. Näin ei ole kuitenkaan tapahtumassa.