Miesten pesäpallon Halli-SM:stä Jymylle hyvää harjoitusta – "Hyvin olemme matkalla kohti kesää"

Joensuun Maila juhli miesten Halli-SM -turnauksen voittoa, Sotkamon Jymy jäi ulos lopputurnauksesta. Pelien päättyminen tavoitetta aiemmin ei joukkueen mieltä paina, sillä katse on jo tiiviisti ensi kesässä.

urheilu
pesäpallo, yleiskuva, kuvitus, viuhka
Tomi Hänninen

Pesäpallon miesten Halli-SM -turnauksessa Superpesiksen viime kauden mestari Sotkamon Jymy jäi kuudenneksi. Joukkueella oli tavoite päästä Halli-SM -lopputurnaukseen, mutta tällä kertaa pelit päättyivät odotettua aiemmin.

– Saimme hyvää harjoitusta ja nöyrin mielin otimme vastaan sijoituksemme. Emme peilaa tulosta viime kesäkauteen, jokaisen kauden jälkeen uusi kausi on aloitettu nöyrin mielin, Jymyn päävalmentaja ja pelinjohtaja Mikko Korhonen mainitsee.

Jymy sijoittui toiseksi omassa alkulohkossaan. Seinäjoen JymyJussit, Joensuun Maila, Koskenkorvan Urheilijat ja Vimpelin Veto etenivät lohkoista lopputurnaukseen, voiton vei Joensuun Maila seinäjokisten ollessa toisia.

Sopiva sekoitus erilaisia pelaajia

Jymyn harjoituskautta ruuvattiin hiukan uudestaan, kun selvisi ettei joukkue pelaa lopputurnauksessa. Nyt jymyläiset aloittavat kovan fyysisen neljän viikon harjoitusjakson, jonka jälkeen toiveissa on päästä jo ulos harjoittelemaan.

– Tarkoituksena on saada pelaajien fyysinen kunto sellaiseksi, että olemme kunnossa niin kauden alussa kuin niissä tärkeimmissäkin peleissä, Korhonen kertoo.

Joukkue on hyvillä kantimilla ja katse on tiukasti tulevassa Superpesis-kaudessa.

– Meillä on tapahtunut vain pieniä muutoksia, viime kaudella ennen kauden alkua muutoksia tapahtui enemmän. Joukkue on hyvä sekoitus vastuunkantajia, kovia ratkaisupelaajia ja nuoria, nousevia tähtiä. Perusflunssajakso on jo käyty läpi ja pelaajat ovat selvinneet vammoitta. Harjoittelukausi on mennyt ongelmitta. Hyvin olemme matkalla kohti kesää, Korhonen toteaa.