Kevään tulvahuippu on ohittamassa jo Vantaajoen ylälatvat Riihimäellä

Vedenpinnat alkoivat kääntyä maanantain jälkeen jo laskuun Vantaajoessa Peltosaaressa ja Versowoodin sahan kohdalla Riihimäellä. Lounais-Hämeessä puolestaan Loimijoki on jo tulvakorkeudessa ja joki on tulvinut osin matalimmille rantaniityille.

Kotimaa
Loimijoki rakennusten välissä
Loimijoen vedet purkautuvat Forssan läpi.Kari Mustonen/Yle

Suomen ympäristökeskuksen ennusteen mukaan vedenpinnat alkoivat kääntyä jo alkuviikosta laskuun Vantaajoessa Riihimäen Peltosaaressa ja Versowoodin sahan kohdalla.

Pääkaupunkiseudulla, Vantaan alajuoksulla vedenpinnat ja virtaus puolestaan kasvavat vielä voimakkaasti. Näin käy esimerkiksi Oulunkylässä.

Länsirannikolle laskeva Lounais-Hämeen Loimijokikin on jo tulvakorkeudessa. Joki on tulvinut osin matalimmille rantaniityille Jokioisilla.

Puujoessa huippulukemat

Myös Vanajaveden vesistön latvoilla Puujoessa virtaamat ovat kasvaneet lumien sulettua kevään huippulukemiin. Puujoen latvat sijaitsevat Kanta-Hämeessä Hausjärvellä ja eteläisessä Janakkalassa.

Kokemäenjoen säännöstellyn vesistöalueen järvien vedenkorkeudet ovat monin paikoin ajankohdalle tavanomaisia tasoja korkeammalla. Ne kuitenkin laskevat keväiseen tapaan lähiviikkojen aikana.

Suomen ympäristökeskuksen mukaan muun muassa Mallasveden ja Iso-Roineen vedenkorkeudet ovat nousussa ja maaliskuussa selvästi tavanomaista korkeammalla.