Käsipallon Suomenmestari haluaa uuden kansainvälisen pelihallin Riihimäelle

Käsipallon SM-sarjaa viime vuosina hallinnut Riihimäen Cocks on rakentamassa kotikaupunkiinsa kansainväliset mitat täyttävää käsipallohallia. Nykyinen kotihalli on reilun metrin liian lyhyt. Ottelut naapurikaupungissa Hyvinkään Martinhallissa eivät ole keränneet katsojia odotetulla tavalla.

urheilu
Puolustustilanne Cocksin viivalla.
Ari Lahti / Yle

Riihimäelle suunnitellaan uutta käsipallohallia. Halli on tarkoitus rakentaa Peltosaaren urheilukeskukseen pesäpallostadionin ja jäähallin naapuriin.

Tällä hetkellä Riihimäen Cocks pelaa kotimaisen käsipalloliigan ottelut Riihimäen urheilutalolla, mutta hallin on 1,4 metriä liian lyhyt, jotta siellä voitaisiin käydä kansainvälisiä käsipallo-otteluita.

Kaavapiirros tontista
Tälle tontille uusi halli tulisi. Rullalautailupaikka säilysi osana tonttia.Riihimäen kaupunki

Niinpä sellaiset ottelut on jouduttu pelaamaan Hyvinkään Martinhallissa.

Hallista on seurassa puhuttu ja haaveiltu jo pitkään

Ringa Ropo

-Jos käsipalloa haluaa kansainvälisellä tasolla niin pelata niin oma halli on pakko olla. Harjoittelutilanne on kaupungissa niin hanakala. Hallista on seurassa puhuttu ja haaveiltu jo pitkään, kertoo toiminnanjohtaja Ringa Ropo Ylelle.

Hyvinkäällä ei hurmosta synny

Hyvinkäällä käydyt ottelut on kuitenkin osoittanut, ettei naapurikaupungissa synny samanlaista pelihurmosta ottelun katsojien kesken kuin Riihimäellä. Niinpä yleisömäärät ovat olleet Cocksille pettymys. Käsipallokulttuuria ja hurmosta vaikeaa viedä paikkakunnalle jossa sitä ei ole.

Uusi pankkilainalla, yhteiskunnan avustuksilla ja sijoittajien rahalla nousevan Riihimäen käsipallohallin kustannusarvio on noin 4 miljoonaa euroa. Se tulisi Riihimäen Peltosaareen jäähallien taakse, jossa nyt sijaitsee hiekkaparkki.

Halliin mahtuisi katsojia yhteensä 1500. Jos hallihanke etenee puuhaihmisten toivomalla tavalla, pelattaisiin ensimmäinen ottelu uudessa hallissa syksyllä 2017. Käsipallon lisäksi hallia voisivat käyttää muutkin liikuntalajit.

Kuva hiekkaiselta parkkipaikalta jossa lumikasat sulavat
Cocksin käsipallohalli nousisi vanhan jäähallin taakse. Paikalla sijaitsee nyt hiekkaparkkipaikka ja lumenkaatopaikka. Metsän rajassa kulkee rautatie itään ja Pietariin.Miki Wallenius / Yle

Aamupostissa (siirryt toiseen palveluun) Cocksin puheenjohtaja Jari Viita kertoo, että halliin tulisivat myös Cocksin toimisto, kahvio, lehdistöhuone sekä pukukopit katsomoiden alle.

Hallia suunnitellaan Cocksin omistuksessa olevan Riiaition Oy:n nimissä. Sen ja Riihimäen kaupungin välinen tontin vuokrasopimus on tiistaina käsiteltävänä teknisessä lautakunnassa. Vuokra-ajaksi on suunniteltu 30 vuotta.

Sopimuksessa mainitaan, että Riiaitio on velvollinen rakentamaan alueelle vähintään 200 parkkipaikkaa.