1. yle.fi
  2. Uutiset

Soini Uutisluokan vaalitentissä: Suurin ympäristötekoni on kesämökin ekologinen huussi

Yle Uutisluokan toisena vaalitentattavana oli perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini. Porvoon Linnajoen koulun uutisluokkalaiset kysyivät Soinilta muun muassa puolueen kantaa ympäristönsuojeluun.

Kotimaan uutiset
Porvoon Linnajoen koulun nuoret tenttasivat Perussuomalaisten puheenjohtajaa Timo Soinia muun muassa ympäristöasioista, maahanmuutosta ja soinismeista.
Uutisluokkalaiset tenttaavat suurimpien puolueiden puheenjohtajat. Timo Soinia haastattelevat Johanna Korpela ja Julia Huttunen.

Linnajoen koulun uutisluokkalaisia kiinnosti, miten perussuomalaiset ottaa huomioon ympäristöasiat. Puheenjohtaja Timo Soinin mukaan ympäristönsuojelu lähtee jokaisesta ihmisestä itsestään, eikä sitä pitäisi määritellä ylhäältä alaspäin.

– Pienomistus on suurin ympäristönsuojeluteko. Jos sinulla on joku pieni oma läntti, kesämökki tai asunto, huolehdit ympäristöstä, kun koet sen omaksesi. En usko siihen, että jotkut isot konferenssit määräävät hirveitä tavoitteita ja sitten iso byrokraattilauma katselee, että tuleeko ne tehtyä.

Suurimmaksi henkilökohtaiseksi ympäristöteokseen Soini nimesi kesämökkinsä ekologisen huussin.

"Eurostoliitto vai Neuvostoliitto?"

Vaalitenttaajat laittoivat Soinin myös määrittelemään, mitä puheenjohtajan tavaramerkkisutkaukset eli soinismit hänen itsensä mielestä ovat.

– Sanotaan asia niin kuin se on ja niin kuin sen itsekin ymmärtää. Niillä pyritään vaikuttamaan ja tekemään selväksi, mikä on kanta ja miksi se on sellainen. Ja se pyritään tekemään mielenkiintoisella tavalla, jotta se jää ihmisille mieleen ja sanoma menee perille.

Soini joutui myös tekemään tiukkoja valintoja muun muassa Eurostoliiton ja Neuvostoliiton välillä. Tässä kysymyksessä Soini taipui Eurostoliiton kannalle.

Perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin vaalilupaus nuorille on: rehellisyyttä, oikeudenmukaisuutta ja tulevaisuuden uskoa.

Uutisluokkalaiset tenttaavat suurimpien puolueiden puheenjohtajat. Kukin luokka on yhdessä ideoinut kysymykset ja valinnut haastattelijat hiillostamaan puoluejohtajia.

Yle Uutisluokan toimitus

Lue seuraavaksi