1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Simpsonit-sarjaa kehittämässä ollut Sam Simon kuoli

Sam Simon kuoli kotonaan eilen sunnuntaina, uutistoimistot kertovat. Hän sairasti syöpää ja oli kuollessaan 59-vuotias. Simon oli yksi Simpsonit-televisiosarjan kehittäjistä.

Ulkomaat

Sam Simon, yksi Simpsonit-televisiosarjan kehittäjistä, on kuollut. Hän kuoli kotonaan Yhdysvaltojen Kaliforniassa eilen sunnuntaina, hänen edustajansa Andy Patman sanoo. Simon oli 59-vuotias.

Simonin todettiin sairastavan syöpää vuonna 2011, uutistoimisto AP kirjoittaa. Reutersin mukaan Simonilla todettiin parantumaton paksusuolen syöpä vuonna 2012 ja hänelle luvattiin kolmesta kuuteen kuukautta elinaikaa.

Simon oli kehittämässä Simpsoneita Matt Groeningin ja James L. Brooksin kanssa. Sarjan ensimmäinen jakso esitettiin vuonna 1989. Se on kaikkien aikojen pisimpään yhtäjaksoisesti jatkunut tilannekomedia Yhdysvalloissa.

Simon jätti Simpsonit neljännen tuotantokauden jälkeen, mutta hänet mainitaan yhä yhtenä televisiosarjan vastaavista tuottajista, AFP kertoo. Britannian yleisradioyhtiö BBC toteaa (siirryt toiseen palveluun), että Simon on voittanut seitsemän Emmy-palkintoa työstään Simpsonien kirjoittajana, ohjaajana ja vastaavana tuottajana.

– Jäämme kaipaamaan Samin ilmiömäisiä taitoja, terävää älyä ja viekasta huumorintajua, Groening sanoo lausunnossaan.

Lähteet: AFP, AP, Reuters

Lue seuraavaksi