Useita saanut surmansa helikopteriturmassa Argentiinassa, joukossa nimekkäitä ranskalaisurheilijoita

Viranomaiset uskovat, että kaksi helikopteria törmäsi toisiinsa, uutistoimistot kertovat. Onnettomuus sattui maan luoteisosassa. Surmansa saaneista kahdeksan oli ranskalaisia. He kuvasivat alueella tositelevisio-ohjelmaa.

Palava helikopterin hylky lähellä Villa Castellia Argentiinana luoteisosassa. Kuva: Gabriel Gonzales / Reuters-TV

Etelä-Amerikan Argentiinassa kymmenen ihmistä on saanut surmansa helikopteriturmassa. Asiasta kertovat uutistoimistot AFP, AP ja Reuters.

Kuolleiden joukossa on ryhmä "ranskalaisia tähtiurheilijoita", AFP kirjoittaa.

AFP:n tietojen mukaan muun muassa purjehtija Florence Arthaud, uimari ja olympiavoittaja Camille Muffat ja olympianyrkkeilijä Alexis Vastine saivat onnettomuudessa surmansa. Ryhmä kuvasi Argentiinassa selviytymisaiheista tositelevisio-ohjelmaa, viranomaiset sanovat AFP:lle.

Ranskan presidentin kanslia vahvistaa, että 57-vuotias Arthaud, 25-vuotias Muffat ja 28-vuotias Vastine ovat kuolleiden joukossa. Muffat voitti Lontoon olympialaisissa vuonna 2012 kolme mitalia, Vastine pronssimitalin Kiinan Pekingissä vuonna 2008.

– Ilmeisesti helikopterit törmäsivät toisiinsa kuvauksissa. Eloonjääneitä ei ole, argentiinalaisen La Riojan maakunnan edustaja Horacio Alarcon sanoo. Hänen mukaansa sääolosuhteet olivat hyvät ja turman syy on tuntematon.

Poliisilähde kertoo AFP:n mukaan, että turmassa kuoli kahdeksan ranskalaista matkustajaa ja kaksi argentiinalaista lentäjää. Paikallinen radioasema uutisoi, että kummassakin helikopterissa oli viisi ihmistä.

Onnettomuus sattui Argentiinan luoteisosassa maanantaina noin kello 17:ltä paikallista aikaa. Se tapahtui La Riojan maakunnassa, noin 1 170 kilometrin päässä pääkaupunki Buenos Airesista. Maakunnan vuoristomaisemat ovat turistien suosiossa.

Maakunnan hallinnon mukaan televisio-ohjelman työryhmässä työskenteli noin 80 ihmistä, heistä suurin osa ranskalaisia. Ryhmä oli saapunut alueelle viime päivien aikana. Dropped-ohjelma oli määrä esittää myöhemmin Ranskan TF1-televisiokanavalla, ja sitä tähditti kahdeksan tähtiurheilijaa, AFP kertoo.

– Suren ystävieni puolesta. Vapisen, olen kauhuissani, en löydä sanoja, entinen jalkapalloilija ja yksi televisio-ohjelman osallistujista Sylvain Wiltord tviittasi varhain tiistaina. Muita ohjelman osallistujia olivat uimari Alain Bernard, pyöräilijä Jeannie Longo, lumilautailija Anne-Flore Marxer ja taitoluistelija Philippe Candeloro. He eivät olleen uhrien joukossa.