1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Useita saanut surmansa helikopteriturmassa Argentiinassa, joukossa nimekkäitä ranskalaisurheilijoita

Viranomaiset uskovat, että kaksi helikopteria törmäsi toisiinsa, uutistoimistot kertovat. Onnettomuus sattui maan luoteisosassa. Surmansa saaneista kahdeksan oli ranskalaisia. He kuvasivat alueella tositelevisio-ohjelmaa.

Palava helikopterin hylky lähellä Villa Castellia Argentiinana luoteisosassa. Kuva: Gabriel Gonzales / Reuters-TV

Etelä-Amerikan Argentiinassa kymmenen ihmistä on saanut surmansa helikopteriturmassa. Asiasta kertovat uutistoimistot AFP, AP ja Reuters.

Kuolleiden joukossa on ryhmä "ranskalaisia tähtiurheilijoita", AFP kirjoittaa.

AFP:n tietojen mukaan muun muassa purjehtija Florence Arthaud, uimari ja olympiavoittaja Camille Muffat ja olympianyrkkeilijä Alexis Vastine saivat onnettomuudessa surmansa. Ryhmä kuvasi Argentiinassa selviytymisaiheista tositelevisio-ohjelmaa, viranomaiset sanovat AFP:lle.

Ranskan presidentin kanslia vahvistaa, että 57-vuotias Arthaud, 25-vuotias Muffat ja 28-vuotias Vastine ovat kuolleiden joukossa. Muffat voitti Lontoon olympialaisissa vuonna 2012 kolme mitalia, Vastine pronssimitalin Kiinan Pekingissä vuonna 2008.

– Ilmeisesti helikopterit törmäsivät toisiinsa kuvauksissa. Eloonjääneitä ei ole, argentiinalaisen La Riojan maakunnan edustaja Horacio Alarcon sanoo. Hänen mukaansa sääolosuhteet olivat hyvät ja turman syy on tuntematon.

Poliisilähde kertoo AFP:n mukaan, että turmassa kuoli kahdeksan ranskalaista matkustajaa ja kaksi argentiinalaista lentäjää. Paikallinen radioasema uutisoi, että kummassakin helikopterissa oli viisi ihmistä.

Onnettomuus sattui Argentiinan luoteisosassa maanantaina noin kello 17:ltä paikallista aikaa. Se tapahtui La Riojan maakunnassa, noin 1 170 kilometrin päässä pääkaupunki Buenos Airesista. Maakunnan vuoristomaisemat ovat turistien suosiossa.

Maakunnan hallinnon mukaan televisio-ohjelman työryhmässä työskenteli noin 80 ihmistä, heistä suurin osa ranskalaisia. Ryhmä oli saapunut alueelle viime päivien aikana. Dropped-ohjelma oli määrä esittää myöhemmin Ranskan TF1-televisiokanavalla, ja sitä tähditti kahdeksan tähtiurheilijaa, AFP kertoo.

– Suren ystävieni puolesta. Vapisen, olen kauhuissani, en löydä sanoja, entinen jalkapalloilija ja yksi televisio-ohjelman osallistujista Sylvain Wiltord tviittasi varhain tiistaina. Muita ohjelman osallistujia olivat uimari Alain Bernard, pyöräilijä Jeannie Longo, lumilautailija Anne-Flore Marxer ja taitoluistelija Philippe Candeloro. He eivät olleen uhrien joukossa.