Kiistelty Kollaja-hanke kaupunginhallituksen käsittelyyn

Pudasjärven kaupunginhallitus käsittelee illan kokouksessa Kollaja-kannanottoa, jonka mukaan vesivoiman rakennushanke pitää toteuttaa. Sen mukaan kuitenkin esimerkiksi vaikutukset porotaloudelle pitää selvittää.

Kollaja, Pudasjärvi
Havainnekuva Kollajan tekojärvestä.
Pohjolan Voima on suunnitellut Kollajan altaan rakentamista 1980-luvulta lähtien.YLE

Pudasjärven kaupunki on näyttämässä vihreää valoa Kollaja-hankkeelle. Kollaja-kannanotossa esitetään, että vesivoiman rakennushanke pitää toteuttaa, mutta tietyin ehdoin. Kaupunki vaatii muun muassa, että Pudasjärven alueelle on rakennettava hankkeen yhteydessä vesivoimalaitos.

Lisäksi kaupunki esittää, että Kollajan altaan vaikutusalueelle perustetaan erillinen alueen kehittämisrahasto. Myös rakentamisen vaikutukset porotaloudelle pitää tutkia ennen rakentamista.

Valtuuston käsittelyyn lähtevässä esityksessä todetaan myös, että Kollaja-hanke ei saa estää vaelluskalojen palauttamista Iijokeen.

Otsikkoa korjattu 12.3 klo 20.56: Pudasjärvi näyttämässä vihreää valoa Kollaja-hankkeelle muotoon Kiistelty Kollaja-hanke kaupunginhallituksen käsittelyyn.

Korjaus: Otsikko: Pudasjärvi näyttää vihreää valoa Kollaja-hankkeelle muotoon Pudasjärvi näyttämässä vihreää valoa Kollaja-hankkeelle.

Kunnanhallitus ei vielä esittänyt Kollaja kannanottoa vaan ainoastaan otti käsittelyyn myöteisen esityksen tiistai-illan kokouksessa.