1. yle.fi
  2. Uutiset

SSAB vähentää yt-neuvotteluissa 21 henkilöä

Teräsyhtiö aloitti yt-neuvottelut sen jälkeen, kun se oli nielaissut Rautaruukin. Vähennystarpeeksi arvioitiin aluksi korkeintaan 35 henkilöä.

Kotimaan uutiset
SSAB Raahe
Kimmo Hiltunen / Yle

Teräsyhtiö SSAB:n yt-neuvottelut ovat päättyneet. Yhtiö irtisanoo Suomesta 21 henkilöä. Henkilöstö vähenee myös eläkeratkaisuilla. Neuvottelut koskivat Suomen konsernitoimintoja, ja aluksi vähennystarpeeksi arvioitiin korkeintaan 35 henkilöä.

Neuvottelut aiheutuivat suureksi osin SSAB:n ja Rautaruukin viimevuotisesta yhdistymisestä. Yhdistymisessä laskettiin tulevan noin 150 miljoonan euron säästöt. SSAB:n Raahen tehtaan pääluottamusmies Mika Vuoti sanoi yt-neuvottelujen alettua Ylelle, että toimihenkilöiden yt-neuvottelut oli odotettu uutinen Raahessa.

Neuvottelut koskivat Helsinkiä, Hämeenlinnaa, Oulua, Raahea, Seinäjokea ja Turkua. SSAB:n mukaan suurin osa irtisanomisista kohdistuu Helsinkiin.

Täsmennetty aiempaa uutista kello 10:05: Aiemmassa uutisessa sanottiin, että yhtiö vähentää 21. Yhtiö irtisanoo 21, ja väki vähenee lisäksi myös eläkeratkaisuilla.

Lue seuraavaksi