1. yle.fi
  2. Uutiset

Panssarivaunut tuodaan Ouluun tuunattaviksi

Puolustusvoimien rynnäkköpanssarivaunuja ryhdytään uudistamaan Oulun Ylikiimingissä kevään aikana. Sopimuksen työllistävä vaikutus Ylikiimingissä on noin 50 henkilötyövuotta. Rynnäkköpanssarivaunut varustetaan muun muassa nykyaikaisilla pimeänäkölaitteilla.

Kotimaan uutiset
BMP-2 -rynnäkköpanssarivaunu
Puolustusvoimat

Puolustusvoimien logistiikkalaitos ja Conlog Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen noin sadan BMP-2-rynnäkköpanssarivaunujen modernisoinnista. Rynnäkköpanssarivaunut varustetaan muun muassa nykyaikaisilla ampujan ja ajajan pimeänäkölaitteilla sekä uudella naamiointijärjestelmällä. Päivityksen pitäisi turvata rynnäkköpanssarivaunujen suorituskyky ja käytettävyys vähintään 2030-luvulle asti.

Conlog Oy:n toimitusjohtaja Jouko Koski kertoo, että sopimusta edelsi kolme vuotta kestänyt kilpailutusprosessi, jonka aikana yhtiö muun muassa modifioi Puolustusvoimille panssarivaunun prototyypin.

– Ensimmäinen modernisoitu vaunu on siis jo tehtaalla Ylikiimingissä, mutta muuten ensimmäiset uudistettavaksi tulevat panssarivaunut saapuvat Ouluun vasta alkukesästä, sanoo Koski.

Töitä on jo vuodelle 2020 saakka

Nyt allekirjoitetun sopimuksen työllistävä vaikutus Ylikiimingissä on noin 50 henkilötyövuotta, ja työt jakautuvat lähes viiden vuoden ajalle. Toimitusjohtaja Jouko Koski kertoo, että yhtiön tilauskanta on muutenkin vahva ja työt on turvattu vuoteen 2020 saakka.

– Tilauskanta on tällä hetkellä hyvä, ja voimme työllistää oman henkilöstömme lisäksi myös paikallisia alihankkijoitamme, myhäilee Koski.

Toimitusjohtaja Jouko Koski arvioi myös, että jos tilauskanta pysyy hyvänä, lähivuosina voidaan palkata lisää työntekijöitä. Tällä hetkellä Conlog työllistää Ylikiimingissä 30 ihmistä.

Lue seuraavaksi