Kirjailija lavalle oman esikoisromaaninsa näytelmäversiossa Kuopiossa – kuuntele haastattelu

Kuopion kaupunginteatterissa nähdään loppuvuodesta näytelmä, joka perustuu kirjailija Antti Heikkisen esikoisromaaniin Pihkatappi. Heikkinen odottaa innolla romaanin muuntumista näytelmäksi, jossa hänellä itselläänkin on rooli.

Kirjailija Antti Heikkinen, näyttelijä Auli Poutiainen ja ohjaaja Kari Paukkunen
Kirjailija-näyttelijä Antti Heikkinen ja ohjaaja Kari Paukkunen kertovat Riikka Nurmelle ajatuksiaan Pihkatapin näyttämöversiosta.

Kuopion kaupunginteatterin isolla näyttämöllä nähdään ensi marraskuussa nilsiäläisen Antti Heikkisen esikoisromaani Pihkatappi. Itseoppineena kirjailijana ja toimittajana tunnettu Heikkinen nähdään lavalla romaanin kertojaminä Jussi Taskisen roolissa.

Heikkisen vuonna 2013 valmistunut, Savonia-palkittu esikoisromaani Pihkatappi kertoo savolaispojan varttumisesta maaseudulla kaupungistumisen ajan Suomessa.

Antti Heikkinen odottaa innolla ja avoimin mielin näytelmän valmistumista sekä sitä, kuinka romaanista muokataan uusi taideteos.

– On pirun hienoa olla katsomassa sitä näin läheltä ja jopa saada näytellä, Heikkinen toteaa.

Teoksen ohjaa ja dramatisoi Kuopion kaupunginteatterin johtajana 1990-luvun vaihteessa toiminut Kari Paukkunen. Antti Heikkinen antaa mielellään teoksensa toisiin käsiin.

– En minä oikein osaa asennoitua siihen sillä tavalla, että se on nyt minun teokseni. Mielessäni lähden tekemään sitä ihan puhtaalta pöydältä niin kuin mitä tahansa ja olen kyllä varma siitä, että kun se teksti tulee nokan eteen, siinä varmasti näkyy myös se dramaturgin kädenjälki, niin kuin kuuluukin näkyä, kirjailija sanoo.

Kuopion kaupunginteatterin pienellä Maria-näyttämöllä nähdään syksyllä myös Juha Vuorisen Juoppohullun päiväkirja ohjaaja Olli-Matti Oinosen sovittamana.