1. yle.fi
  2. Uutiset

Otto Kanervalle vetovastuu Hämeenlinnan kesäteatterista – luvassa hauskaa teatteria

Hämeenlinnan kaupunki on tehnyt viisivuotisen vuokrasopimuksen kesäteatterista tuotantoyhtiö Iltama Oy:n kanssa. Iltama Oy:n toimitusjohtaja, näyttelijä Otto Kanerva on jo epävirallisesti viime viikot koonnut teatteriryhmää ja tekijöitä ensi kesää varten. Kanerva lupaa taas hauskaa teatteria Hämeeseen.

kesäteatterit
Otto Kanerva mietteliäänä ja kädet puuskassa
Otto Kanervan kesä menee taatusti kesäteatterissa, sillä hän näyttelee Valkeakoskella kesällä ja vetää ensimmäistä kertaa kilpailevaa kesäteatteria Hämeenlinnassa.Miki Wallenius / Yle

Kesäteatteri oli Hämeenlinnassa jo loppumassa täysin, kun edeltäjä kesäteatteri ajautui konkurssiin vuoden 2014 lopulla.

Siitä lähtien Hämeenlinnassa on arvuuteltu, ryhtyykö kukaan vetämään kesäteatteria Kaupunginpuistossa ja millaisin edellytyksin.

Naapurikaupungissa Valkeakoskella toimii suuria yleisöjä vetävä kesäteatteri. Hämeenlinnassa on pelätty riittääkö kaupunginpuistolla enää vetovoimaa.

Kesäteatteria tehdään jatkossakin perinteitä noudattaen

Otto Kanerva

– Kyllä riittää. Kaupunginpuisto on lumoava paikka, jossa teatteria tehdään jatkossakin perinteitä noudattaen, lupailee Otto Kanerva, joka sai solmittua viisivuotisen vuokrasopimuksen Hämeenlinnan kaupungin kanssa.

Kanerva on ollut kesäteatterin aloittamisen suhteen jo monta kuukautta tulisilla hiilillä. Hänen mukaansa myös kesäteatterin katsojat ovat olleet samoissa tunnelmissa.

Kansan kaipaa kunnon komediaa

Eräs eläkeläisrouva oli pysäyttänyt vastikään teatterin monitoimimiehenä tunnetun Kanervan lähikaupassa ja kysynyt ja samalla vedonnut, että pelasta Kaupunginpuiston esitykset kesäksi.

Rouvalla oli myös täsmällinen näkemys esityksistä. Hän halusi nähdä taas hyvää komediaa, koska "me hämeenlinnalaiset rakastamme omaa kesäteatteriamme".

– Olenkin halunnut jo pitkään päästä nostamaan peukut ylös ja sanomaan rouvalle, näin on. Komediaa on taas tarjolla kaupunginpuistossa, lupaa Otto Kanerva.

Kanerva on valmistellut epävirallisesti Kaupunginpuiston kesäteatterin aloittamista jo viikkoja, vaikka sopimuksen syntyminen Hämeenlinnan kaupungin kanssa julkistettiin vasta tiistaina.

Komediaa on taas tarjolla kaupunginpuistossa

Otto Kanerva

Suunnitelmissa on jollakin aikajänteellä saada kesäteatterin katsomolle katos sateiden varalle. Kovin suuria muutoksia kesäteatterissa ei tarvita, lähinnä uusimista tarvitsee buffetti ja lipunmyynti, pohtii Kanerva.

Otto Kanervan oma kesä kuluu tien päällä kahden teatterin välillä. Mies näyttelee itse kesällä Valkeakosken kesäteatterissa. Hämeenlinnassa Kanervan rooliin kuuluu kesäteatterin johtaminen, talous ja hallinto eli teatteritirehtöörin rooli.

Lue seuraavaksi