Kainuun sanomalehtiperheestä saatetaan vähentää jopa 18 henkilöä

Kainuulaisten sanomalehtien uusi omistaja SLP Kustannus Oy käynnistää laajan uudistusohjelman. Uusi omistaja aikoo laittaa sanomalehtiliiketoiminnan tulostason kestävälle pohjalle.

Kainuu
Kainuun Sanomien toimitus Kajaanin keskustassa
Hanne Kinnunen / Yle

Kainuulaisten sanomalehtien kauppa on juuri saatu sinetöityä, kun uusi omistaja aloittaa suuren uudistustyön. SLP Kustannus Oy käynnistää yhteistoimintaneuvottelut, joiden myötä henkilökunnan määrä voi vähentyä enintään 18 henkilötyövuodella.

– Henkilöstön tunnelmat ovat apeat, sanoo Kainuun Sanomien luottamusmies Taru Paavoseppä.

– Kainuun sanomalehtiliiketoiminnan tulostaso ei ole sellainen, jonka pohjalle voidaan rakentaa pitkäjänteistä kustannustoimintaa. Nyt tavoiteltavilla toimenpiteillä varmistamme Kainuun lehtien elinkelpoisuuden ja ilmestymisen kattavasti ja monipuolisesti myös tulevaisuudessa, sanoo SLP Kustannuksen toimitusjohtaja Tenna Talvi-Pietarila.

– Lehtien lopettamisia ei ole suunnitelmissa. Tässä vaiheessa kaikki on auki. 18 henkilötyövuotta on enimmäismäärä, mutta kaikki keinot käydään läpi, kertoo Talvi-Pietarila.

Mahdollisiin keinoihin sisältyy myös se, että Kainuun Sanomat muuttuu viisipäiväiseksi, myöntää Talvi-Pietarila.

SLP Kustannus Oy kustantaa maakuntalehti Kainuun Sanomia, kaupunkilehti Koti-Kajaania sekä tilattavia paikallislehtiä Ylä-Kainuuta, Kuhmolaista ja Sotkamo-lehteä. SLP Kustannus Oy on Suomalainen Lehtipaino Oy:n omistama tytäryhtiö, joka työllistää Kainuussa 74 henkeä.

Suomalainen Lehtipaino Oy:n toimintaan kuuluvat sanomalehtien kustantamisen lisäksi myös lehtipainoliiketoiminta ja lehtien jakelu. SLP Oy:n palveluksessa Kainuussa työskentelee kaikkiaan runsaat 150 henkeä.