1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Arhinmäki Uutisluokan vaalitentissä: Olen eduskunnassa radikaaleimmasta päästä

Jokelan yläkoululaiset haastattelivat Uutisluokan vaalitentissä vasemmistoliiton puheenjohtajaa Paavo Arhinmäkeä. Nuoret kysyivät Arhinmäeltä muun muassa, mitä vasemmistoliitto tekee nuorten syrjäytymiselle. Nuoria kiinnosti myös Arhinmäen radikaali nuoruus.

Kotimaan uutiset
Uutisluokka.

Jokelan uutisluokkalaiset pistivät vasemmistoliiton puheenjohtajan Paavo Arhinmäen lujille muun muassa siitä, miten estetään se, että köyhien perheiden nuoret eivät syrjäydy.

Arhinmäen mukaan jokaisen nuoren pitää pystyä opiskelemaan, vaikka perhe olisi köyhä.

– Köyhyys johtuu usein työttömyydestä ja tärkeää on, että vanhemmat saisivat töitä. Jos töitä ei ole, työttömyyskorvauksella pitää pystyä elämään. Nuorten kannalta on oleellista, että meillä on sellainen opintotuki, jolla tulee toimeen. Pitää pystyä opiskelemaan, vaikka perhe olisi vähävarainen tai köyhä.

"Tipaton tammikuu vai vanhat kunnon voitonjuhlat?"

Uutisluokkalaisia kiinnosti myös Arhinmäen radikaali nuoruus ja se, onko vasemmistoliiton puheenjohtaja edelleen yhtä radikaali kuin nuorempana.

– Toiset valittavat, että radikaalisuudesta ei ole mitään jäljellä, ja samaan aikaan osa on sitä mieltä, että olen aivan liian radikaali. Jos ajatellaan eduskuntaa, siellä olen varmasti radikaaleimmasta päästä.

Uutisluokkalaiset pistivät Arhinmäen myös valitsemaan muun muassa tipattoman tammikuun ja vanhojen kunnon voitonjuhlien välillä.

Vasemmistoliiton puheenjohtajan Paavo Arhinmäen vaalilupaus nuorille on: hyviä opiskelupaikkoja, kunnollinen opintotuki ja harrastusmahdollisuuksia.

Uutisluokkalaiset tenttaavat suurimpien puolueiden puheenjohtajat. Kukin luokka on yhdessä ideoinut kysymykset ja valinnut luokasta haastattelijat hiillostamaan puoluejohtajia.

Yle Uutisluokan toimitus

Lue seuraavaksi