Janne Happonen miettii yhä uransa jatkoa

Kuopiolaishyppääjä Janne Happonen seurasi Puijon kisoja tarkasti. Puijon Hiihtoseuran monivuotisen luottohyppääjän mielessä poltteli, kun tutut kaverit hyppäsivät tiistai-iltana Puijon herruudesta.

urheilu
Janne Happonen
Pertti Huotari / Yle

Kuopiolainen Janne Happonen seurasi tarkasti Puijon tapahtumia kisailtana tiistaina. 30-vuotias Happonen on ollut koko tämän kauden sivussa loukkaantumisen takia.

Useista vakavista polvivammoista viime vuosina kärsinyt Happonen on vetänyt henkeä ja ottanut etäisyyttä huippu-urheiluun.

– Kuntoilupohjalta olen harjoitellut, mutta ei mitään mäkimiestreeniä, luonnehtii Happonen.

Puijolla tuuli toi järjestäjille harmia ja kilpailu oli pakko siirtää normaalimäkeen. Siirto toi rutkasti lisävipinää kisaväelle. Janne Happonen piti kilpailun siirtoa täysin oikeana ratkaisuna.

– Normaalimäki on aika erilainen mäki ja kisassa voi tapahtua mitä vaan. Hyppääjien valmistumiseen siirto ei vaikuta mitään, Happonen arveli ennen kilpailun alkua.

Janne Happonen voitti itse Puijolla maailmancup-kisan vuonna 2008. Kotimäestä on paljon mukavia muistoja ja etenkin Puijon suurmäki on "Havulle" mieluisa.

Uran jatko ratkeaa kesällä

Janne Happosen ura mäkihyppääjänä on edelleen kysymysmerkki. Vielä ei ole varmaa päätöstä suuntaan tai toiseen. Torinon olympialaisissa 2006 Suomen joukkuehopeajoukkueessa hypännyt Happonen katsoo tulevaisuuteen rauhallisesti.

– Varmaan kesällä päätän mitä teen, jatkuuko urheilu-ura vielä. Onneksi painoa ei ole tullut lisää vaan olen vielä kevyssä kunnossa.

Suomen ässäksi Happonen nosti tiistai-illan kisaan Jarkko Määtän. Määttä hyppäsi harjoituskierroksella sijalle 11.

– Kyllä Jarkko on meidän ykkösnyrkki tänään. Toivottavasti hän saa hyvän fiiliksen kilpailuun. Muuten palkintosijoilla on luultavasti cupin kärkinimiä, arvioi Happonen harjoituskierroksen jälkeen.