Fergusonin kaupunginjohtaja erosi tehtävästään

John Shaw ilmoitti irtisanoutumisestaan kaupunginvaltuuston kokouksessa, New York Times kertoo. Yhdysvaltojen oikeusministeriö on kritisoinut voimakkaasti kaupungin poliisilaitosta aseettoman mustan nuorukaisen ampumistapauksessa.

Ulkomaat

Yhdysvaltojen Missourissa Fergusonin kaupunginjohtaja John Shaw on irtisanoutunut tehtävästään, yhdysvaltalainen New York Times -sanomalehti (siirryt toiseen palveluun) uutisoi. Myös uutistoimistot AFP, AP ja Reuters kertovat asiasta.

Irtisanoutuminen on seurausta maan oikeusministeriön raportille, joka kritisoi voimakkaasti Fergusonin poliisilaitoksen toimintaa aseettoman mustan nuorukaisen ampumistapauksessa, Reuters kirjoittaa.

Shaw ilmoitti New York Timesin mukaan erostaan kaupunginvaltuuston kokouksessa. Hän toimi virassaan vuodesta 2007, ja lehti kuvaa häntä kaupungin vaikutusvaltaisimmaksi virkamieheksi.

Oikeusministeriö aloitti tutkintansa Fergusonin poliisilaitoksesta sen jälkeen kun poliisi ampui 18-vuotiaan Michael Brownin Fergusonissa viime kesänä. Brownin kuolema nostatti mielenosoituksia eri puolilla Yhdysvaltoja.

Poliisia vastaan ei ole nostettu syytteitä.

Fergusonin kaupunginvaltuusto äänesti yksimielisesti Shaw’n eronpyynnön puolesta, se toteaa tiedotteessaan.

– Ilmoitan erostani Fergusonin kaupunginjohtajana raskain mielin. Asiaa perusteellisesti harkittuani olen sitä mieltä, että on yhteisön parhaaksi, että astun tällä kertaa syrjään, Shaw sanoo. Hän kiistää liittovaltion raportissa julki tuodut syytteet rasismista.

– Toimistoni ei ole koskaan ohjeistanut poliisia ottamaan afroamerikkalaisia tähtäimeensä, hän linjaa AFP:n mukaan.

Lähteet: AFP, AP, Reuters