1. yle.fi
  2. Uutiset

Pudasjärven kaupunginhallitus äänesti Kollajaa vastaan

Pudasjärven kaupunginhallitus päätyi äänestyksen jälkeen vastustamaan Kollaja-hankkeen eteenpäin vientiä. Hallituksen käsittelyssä olleessa kannanotossa Kollajalle olisi näytetty vihreää valoa mutta tietyin ehdoin.

Kollaja, Pudasjärvi
Kipinänkoski Iijoessa
Yle

Pohjolan Voima on suunnitellut Kollajan altaan rakentamista Pudasjärvelle jo 1980-luvulta lähtien. Kaupungissa hanke herättää edelleen tunteita.

Kaupunginhallituksen käsittelyyn tiistaina tullut kannanotto hankkeen puolesta meni nurin äänestyksen jälkeen. Kaupunginhallitus päätti äänin 6–4, että Kollaja-hanketta ei tule viedä eteenpäin. Yksi hallituksen jäsenistä äänesti tyhjää.

Valtuuston käsittelyyn asia tulee ensi viikon torstaina. Kaupunginjohtaja Tomi Timonen arvioi, että silloinkin edessä on äänestys.

Kaupunginhallituksen käsittelyssä olleessa kannanotossa olisi näytetty allashankkeelle vihreää valoa tietyin ehdoin. Ehtona oli muun muassa se, että Pudasjärven alueelle on rakennettava hankkeen yhteydessä vesivoimalaitos. Pelkkää säännöstelyaltaan rakentamista ei hyväksytä.

Lisäksi kannanotossa esitettiin, että Kollajan altaan vaikutusalueelle perustetaan erillinen alueen kehittämisrahasto. Myös rakentamisen vaikutukset porotaloudelle pitää tutkia ennen rakentamista ja Kollaja-hanke ei saa estää vaelluskalojen palauttamista Iijokeen.

Korjattu 11.3.2015 kello 10.54, Kaupunginjohtajan nimi on Tomi, ei Kari kuten jutussa aiemmin luki.

Lue seuraavaksi