1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Eduskuntavaalit 2015

"Lemmikkigerbiili käytti kannabista ja kuoli yliannostukseen" – Inarilaisen kansanedustajaehdokkaan videosta vaaligallerian hitti

Piraattipuolueen kansanedustajaehdokkaan Hansi Harjunharjan vaaligalleriavideo on noussut nopeasti Ylen vaaligallerian katsotuimmaksi videoksi. Video oli keskiviikkoaamuna katsottu jo lähes 17 000 kertaa.

Ehdokas Hansi Harjunharja
Piraattipuolueen ehdokas Hansi Harjunharja vaaligalleriavideolla.

Yle on julkaissut laajan vaaligallerian (siirryt toiseen palveluun), josta voi katsella lähes 1 800 ehdokkaan henkilökohtaiset vaalitentit.

Keskiviikkona ylivoimaisesti katsotuimmaksi videoksi oli noussut inarilaisen Piraattipuolueen kansanedustajaehdokkaan Hansi Harjunharjan erikoinen video. (siirryt toiseen palveluun)

31-vuotiaan Harjunharjan ammatiksi vaaligalleriassa kerrotaan esiintyvä taiteilija, showmies ja itsensänolaaja.

Videolla Harjunharjaa haastattelee Ylen Pekka Loukkola.

Yllättävä käänne videolla tapahtuu Loukkolan kysyessä kannabiksen vapauttamisesta.

Vastatessaan Harjunharja kaivaa taskustaan vaalean mytyn.

– Lemmikkigerbiili käytti kannabista ja kuoli yliannostukseen. Haluaisin pitää nyt Terolle hiljaisen hetken, Harjunharja sanoo kesken haastattelun.

Harjunharja kertoo videolla myös kantansa muun muassa siihen miten valtion talous saadaan kuntoon.

– Valtion talouteen pitää keskittyä enemmän siitä näkökulmasta mikä tulee kussakin tilanteessa mieleen, Harjunharja sanoo ja nousee tuoliltaan samalla ylös polvistuen pöydän taakse.

– Minkälaisia näkökulmia sieltä nyt löytyi, Loukkola kysyy.

– Se oli sellainen matalampi, ehkä ruohonjuuritason näkökulma, ehkä lähempänä myös gerbiiliäni Teroa, Harjunharja kertoo.