Jännevirran siltarahat uuden eduskunnan käsissä – suunnittelutyö alkaa

Suunnittelukilpailun voittanut Ramboll arvioi, että Kuopion ja Siilinjärven rajalla sijaitsevan sillan suunnittelutyö on valmis elokuussa 2016. Hanke on todettu myös Liikennevirastossa kiireelliseksi, mutta kymmenien miljoonien eurojen urakka odottaa rahoituspäätöstä.

Jännevirta, Siilinjärvi
Havainnekuva jännevirran sillasta
Pohjois-Savon ELY-keskus

9-tiellä, Kuopion ja Siilinjärven rajalla sijaitsevan Jännevirran uuden sillan suunnittelu on alkanut. Suunnittelukilpailun voittanut Ramboll arvioi, että selvitystyö on valmis elokuussa 2016.

Jännevirran vanha, 1950-luvulla rakennettu silta aiotaan korvata uudella kiinteällä sillalla, jonka alikulkukorkeus 24 metriä. Yli 600 metriä pitkä silta parantaa merkittävästi 9-tien liikenneturvallisuutta ja helpottaa myös vesiliikennettä.

ELY-keskuksen toiveissa on, että uuden sillan rakentaminen alkaisi jo ensi vuonna, mutta rahoitus on seuraavan hallituksen käsissä. Ysitien parantamishanke maksaa arviolta 46 miljoonaa euroa, josta Jännevirran uuden sillan osuus on noin 75 prosenttia.

– Meillä on yhteinen näkemys Liikenneviraston kanssa siitä, että hankkeella on kiire. Vanha silta on käyttöikänsä päässä, sanoo Pohjois-Savon ELY-keskuksen johtaja Petri Keränen Ramboll Finlandin tiedotteessa.

– Tavallinen tielläliikkuja tulee sillan valmistuttua huomaamaan eron entiseen muun muassa siinä, että enää ei tarvitse pelätä kapealle sillalle ajamista. Jännevirran yli voi jatkossa ajaa normaalia valtatienopeutta. Vesilläliikkujan puolestaan ei tarvitse enää kokea reistailevasta avattavasta sillasta aiheutuvia yllätyksiä, sanoo puolestaan Ramboll Finlandin projektipäällikkö Seppo Parantala.