Vastaako Sunny Car Centerin pomo haasteeseen vai napsahtaako maa-alue takaisin Hämeenlinnan kaupungille?

Sunny Car Centerin omistaja Markku Ritaluoma ei ole vastannut määräaikana haasteeseen, joka koskee Hämeenlinnan kanssa tehdyn maakaupan purkamista. Tuomari miettii antaako vielä lisää vastausaikaa.

Kotimaa
Käsi ohjentaa haastehakemusta eteenpäin
Markku Ritaluoma ei ole vastannut haasteeseen, joka koskee autokaupan maakaupan purkua. Hämeenlinnan kaupunki haluaa alueen takaisin itselleen.Miki Wallenius / Yle

Käräjätuomari Timo Lehtonen Kanta-Hämeen käräjäoikeudesta harkitsee parhaillaan annetaanko Sunny Car Centerin toimitusjohtaja Markku Ritaluomalle lisää vastausaikaa, vai antaako oikeus niin sanotun yksipuolisen tuomion asiassa.

Mikäli kaupan purkutuomio tulee, siirtyy Kirstulan maa-alue Hämeenlinnan kaupungin hallintaan.

Maa-alueesta ei koskaan saatu rahoja

Hämeenlinna haki maakaupan purkua lokakuun alussa viime vuonna, kun Sunny Car Center ei lupauksistaan huolimatta ollut maksanut 8,4 miljoonan euron kauppahintaa. Kaupan kohteena oli 16,3 hehtaarin alue Kirstulassa, kaupunkikeskustan pohjoispuolella.

SCC:n tarkoituksena oli rakentaa alueelle valtava, 120 000 kerrosneliömetrin autoliikkeiden ja autoalaan liittyvien palveluiden keskittymä.

Ensimmäisen kerran hankkeesta kerrottiin jo kesällä 2010. Verottaja hakee autokauppayhtiötä konkurssiin maksamattomien verojen ja maksujen vuoksi.