Näin omakotitalo täyttyi kannabiskasveista: Vain pieni taukotila vapaana – video

Poliisi löysi omakotitalosta jättimäisen kannabisviljelmän. Talon omistaja ei poliisin mukaan tiennyt vuokralaisensa puuhista.

Kotimaa
Kannabiskasveja.
Kaakkois-Suomen poliisi

Poliisi pitää Kouvolassa paljastunutta kannabistehdasta poikkeuksellisen suurena. Omakotitalosta löytyi kotietsinnän yhteydessä peräti 400 kannabiskasvia, joiden arvo katukaupassa olisi yli 300 000 euroa.

– En ole törmännyt urallani koskaan vastaavaan, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tuomas Pöyhönen Kaakkois-Suomen poliisista.

Kasvit oli istutettu siisteihin riveihin talon seitsemään huoneeseen. Kasveja oli myös kellarissa. Poliisin Facebookiin lataamalta videolta (siirryt toiseen palveluun) näkyy, että taloon ei ole juuri jätetty vapaata tilaa.

– Keittiössä oli taukotilan tapainen pieni tila, jossa kasveja ei ollut, Pöyhönen sanoo.

Kannabistehdas ehti olla toiminnassa useita kuukausia ennen poliisin väliintuloa. Huumeita on mahdollisesti päässyt myös markkinoille.

– Siellä oli kasvatettu ainakin yksi sato.

Poliisin mukaan kannabistehtaan perustaja on omakotitalon vuokralainen. Yhtä miestä epäillään törkeästä huumausainerikoksesta.

– Talon omistajalla ei ilmeisesti ollut tietoa vuokralaisensa puuhista. Esitutkinnassa ei saatu esiin yhteyttä omistajaan. Nyt hän tietysti tietää.

Kasvien määrä viittaa poliisin mukaan ammattimaiseen rikollisuuteen. Jutun esitutkinta on päättynyt ja asia on jätetty syyttäjälle.

Kannabisviljelmän kasvit on jo hävitetty.