Hyppää sisältöön

Kuohunta Satakunnan perussuomalaisissa jatkuu – puoluehallitus erotuomariksi?

Harjavallan perussuomalaiset ovat jättäneet Satakunnan perussuomalaisten piirin toiminnasta moitekirjelmän puoluehallitukselle. Harjavallan perussuomalaisten puheenjohtaja syyttää piirin johtoa smp:läisestä diktatuurista.

Kuva: Yle Uutisgrafiikka / Perussuomalaiset

Satakunnan perussuomalaisten sisäinen kuohunta jatkuu. Harjavallan perussuomalaiset ovat tehneet piirin toiminnasta moitekirjelmän puoluehallitukselle.

Kirjelmässä vaaditaan Satakunnan perussuomalaisten hallituksen keväisen toiminnan julistamista pätemättömäksi. Syynä kirjelmään on se, että harjavaltalaisten puolueosaston puheenjohtaja Riku Nevanpää siirrettiin syrjään piirihallituksesta keväällä.

– Puoluehallitus on puolueen korkein päättävä elin, joten heillä on velvollisuus laittaa asiat järjestykseen. Piirihallituksen keväiset päätökset on kumottava, Nevanpää sanoo.

Piirissä on vanhoja jääriä.

Harjavallan perussuomalaisten puheenjohtaja Riku Nevanpää

"Toisinajattelua ei suvaita"

Harjavallan perussuomalaisten puheenjohtaja arvostee Satakunnan perussuomalaisten toimintaa epädemokraattiseksi. Hänen mielestään piirissä ei hyväksytä toisinajattelua.

– Henkilökohtaisesti näen, että piirissä on vanhoja jääriä, jotka eivät ymmärrä, että heidän pitää luopua ja astua 2000-luvulle. He ajavat vanhaa smp-läistä linjaa, jossa vallitsee diktatuuri ja yksi [johtaja] on ylitse muiden. Haluamme puuttua tähän tehokkaasti, Nevanpää sanoo.

Piiri: Huonoa käytöstä

Yle Satakunta ei tavoittanut perussuomalaisten piirin puheenjohtajaa, eduskunnan varapuhemiestä Anssi Joutsenlahtea kommentoimaan Harjavallan perussuomalaisten kirjelmää.

Nevanpää on käyttäytynyt huonosti.

Perussuomalaisten piirin varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari

Piirin toinen varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari kertoo, että Nevanpää jäävättiin piirihallituksen toiminnasta huonon käytöksen takia ja siksi, että Nevanpää on piirin tietojen mukaan toiminut kilpailevan puolueen eli Muutos 2011 -puolueen eduskuntavaaliehdokkaan Kimmo Toroskan joukoissa.

– Nevanpää on käyttäytynyt huonosti, Huhtasaari sanoo.

Kimmo Toroska on aiemmin toiminut perussuomalaisten Satakunnan-piirin puheenjohtajana, mutta hänet syrjäytettiin äskettäin, minkä jälkeen hän siirtyi Muutos 2011:n riveihin.