1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. musiikki

Kuopion VB-keskukseen huikea kesänäyttely: esillä ainutkertaisia kuvia Lennonista, Rollareista ja Bowiesta

A Groovy Kind of Life -näyttelyn kuvista osa tulee julki ensimmäistä kertaa. Valokuvakeskuksen näyttelyn kuvat ovat peräisin kuuluisan lontoolaisen keräilijän Mark Haywardin arkistoista.

Kuva: Mark Haywardin kokoelmat

Kuopiolaisen VB-valokuvakeskuksen ensi kesän näyttelyssä nähdään ainutlaatuisia kuvia pop- ja rock-kulttuurin henkilöistä 1940-luvulta 1980-luvulle.

A Groovy Kind of Life -näyttelyn kuvat ovat peräisin kansainvälisesti tunnetun keräilijän, lontoolaisen Mark Haywardin laajasta kokoelmasta, ja osa kuvista tulee julkisuuteen ensimmäistä kertaa juuri Kuopiossa. Haywardin arkistoista ei ole aiemmin toteutettu näyttelyjä.

Hän on kerännyt kuvia ja oikeuksia jo vuosikymmenten ajan. Haywardin tarkoituksena on ollut etsiä epätavallisia tai historiallisesti merkittäviä valokuvia.

Elvistä, Jimi Hendrixiä ja Madonnaa

VB-keskuksen kesän näyttelyssä pääteemana on tuoda esille sitä, miten pitkä ura ja julkisuus muuttavat muusikkoja.

Keskuksen seinillä nähdään muun muassa ensimmäiset ja viimeiset kuvat John Lennonista. Lennonin lisäksi esillä on kuvia muun muassa Bob Dylanista, David Bowiesta, Elviksestä, Jimi Hendrixistä, Madonnasta, Led Zeppelistä sekä elokuvamaailman kasvoista kuten Marilyn Monroesta ja Brigitte Bardot'sta.

Näyttelyn jälkeen kuvat myydään keräilijöille ja muille kiinnostuneille.

Valokuvien lisäksi esillä on näyttelyn aihepiiriin liittyviä esineitä Mark Haywardin kokoelmista.

VB-keskuksen näyttely on auki Kuopiossa 6.6–30.8.2015. Sen oheistarjontana kauppakeskus Minnan Galleria Valohuoneessa nähdään kesä-heinäkuussa Heikki Lehtonen Collection -näyttely. Lehtonen tunnetaan keräilijänä sekä pop-kulttuurin historioitsijana.