24/7 kotiutui myös kuntosalibisnekseen

Oulun Haukiputaan Kellossa tammikuussa avattu liikuntakeskus Core on aina auki. Ympärivuorokautiset aukioloajat ovat avanneet myös yöt treenaamiseen.

terveys
Nainen ylätalja-laitteessa
Tuija Kakarinen käy liikuntakeskuksessa 3-4 kertaa viikossa. Salilla menee puolisentoista tuntia kerrallaan.Timo Sipola Yle

Liikuntakeskus- ja kuntosalibuumi jatkuu. Ihmiset tiedostavat yhä laajemmin liikunnan terveysmerkityksen.

– Liikuntakeskuksissa ja saleilla käynti on lisääntynyt ihan selvästi. Samoin kaikki ravintojutut ja sellaiset. Ihmiset on nykyään paljon aktiivisempia niiden suhteen. Se johtuu varmaan lisääntyneestä tietämyksestä, arvioi 3-4 kertaa viikossa liikuntakeskuksessa käyvä Tuija Kakarinen.

Sisäliikunta on myös tasa-arvoistumassa. Miehetkin ovat innostuneet ryhmäliikunnasta ja naisia on alkanut kiinnostaa kuntosalilaitteissa liikkuminen.

Täällä unohtuvat huolet ja murheet.

Petteri Terävä

Ympäri vuorokauden aukiolevat liikuntakeskukset ovat kotiutuneet myös Pohjois-Suomeen. Esimerkiksi Kellossa sijaitseva tammikuussa avattu Core on tällainen 24/7 -paikka.

– Konsepti on toiminut hyvin. Yöllä kahden ja viiden välillä harvoin on ketään treenaamassa, mutta aamuviiden ja yökahden välillä on koko ajan joku. Minkäänlaisia väärinkäytöksiä ei ole ollut, kertoo Katri Kivari, toinen Coren omistajista.

Paikkaa pyörittävillä Sanna Halosella ja Katri Kivarilla on ollut entuudestaan vanhoissa tiloissa toimiva sali Haukiputaan keskustassa.

Molemmilla saleilla on yhteensä tuhat asiakasta. Pääosa käyttäjistä on 30-50 -vuotiaita naisia, mutta miehiäkin käy kuulemma mukavasti.

– Täällä unohtuu kaikki muut huolet ja murheet, sanoo erityisesti crossfitia harrastava Petteri Terävä.