Suomalaisbändi Santa Cruz kertoo, kuinka Yhdysvalloissa kävi tsägä – video

Yhtyeen maailmanvalloitusta on avittanut merkittävää näkyvyyttä tuonut sopimus amerikkalaisen tv-kanavan kanssa. Yle Uutiset tapasi Santa Cruzin ennen Euroopan-kiertueelle lähtemistä bändin treenikämpällä.

Santa Cruz -yhtyeen jäsenet bändin treenikämpällä.
Yhtyeen maailmanvalloitusta on avittanut merkittävää näkyvyyttä tuonut sopimus amerikkalaisen tv-kanavan kanssa.

Vuonna 2007 perustetun Santa Cruz -yhtyeen nimi löytyi karttapallosta. Helsinkiläisbändiin kuuluvat Arttu "Archie" Kuosmanen, Joonas "Johnny" Parkkonen, Mitja "Middy" Toivonen ja Tapani "Taz" Fagerström. Yhtyeen musiikkia on kutsuttu muun muassa tukkaheviksi, mutta he ovat mielestään rockbändi.

Viime viikolla julkaistiin yhtyeen toinen, bändin nimeä kantava albumi. Sen myötä Santa Cruz on parhaillaan 24 keikkaa käsittävällä Euroopan-kiertueella. Myöhemmin on tiedossa sama määrä keikkoja Yhdysvalloissa.

Santa Cruz pyrkii nyt toden teolla maailmanvalloitukseen ja etenkin Yhdysvaltojen vaikeille musiikkimarkkinoille. He ovat jo saaneet siellä näkyvyyttä merkittävän sopimuksen kautta. Yhtyeen kappaleet soivat urheiluun keskittyvän ESPN-tv-kanavan koostepätkissä. Kanava tavoittaa Yhdysvalloissa 90 miljoonaa kotitaloutta.

– Voisin kuvitella tilanteen, kun motellissa keikan jälkeen avaa television ja jossain koosteessa alkaa oma biisi soimaan. Silloin pitäis laittaa äidille postikortti, että menee ihan hyvin, laulaja Arttu Kuosmanen virnistää.