YK:n avustussaattueen kimppuun hyökättiin Darfurissa

Yksi kuljettaja haavoittui, mutta ei kuitenkaan hengenvaarallisesti. Hyökkääjien epäillään varastaneen kaksi saattueen autoista.

Kuva: YLE

Maailman ruokaohjelman avustussaattueen kimppuun on hyökätty Darfurissa Sudanissa. Saattuetta oli suojaamassa YK:n ja Afrikan Unionin Darfur-hankkeen UNAMID:in rauhanturvaajia. Kukaan ei saanut hyökkäyksessä surmaansa, mutta yksi autonkuljettaja haavoittui lievästi.

Noin 30 auton saattue oli matkalla Pohjois-Darfurin Kutumista kohti osavaltion pääkaupunkia El Fasheria, kun ryhmä aseistautuneita miehiä avasi tulen sitä kohti. UNAMID:in mukaan kaksi saattueen autoa katosi hyökkäyksessä. Hyökkääjät puolestaan pakenivat paikalta rauhanturvaajien vastattua tuleen. Järjestö pitää mahdollisena, että hyökkääjät onnistuivat varastamaan autot.

Pohjois-Darfurissa on käyty entistä kiivaampia taisteluita joulukuusta lähtien. Aseellinen konflikti on riepotellut Darfurin osavaltiota jo vuodesta 2003, jolloin alueen etnisten ryhmien väliset jännitteet purkautuivat väkivaltaisina yhteenottoina. 12 vuotta kestänyt konflikti on vienyt noin 300 000 ihmisen hengen ja yli 2 miljoonaa on joutunut jättämään kotinsa.